Balástya

2021.06.18. 15:30

Már biztos, hogy kamionparkoló épül Balástyán

A Transz-Depar Kft. 2000 óta foglalkozik vendéglátással és kamionparkoló üzemeltetéssel, emellett 2009-ben szálloda építésébe kezdett az M5-ös autópálya közelében, a balástyai lehajtónál, ami 2015-től működik.

Munkatársunktól

Szükség van a kamionparkolóra.

Fotó: Karnok Csaba

A cég a már korábban kidolgozott tervek és előírások szerinti továbbfejlesztést követően 2019-ben európai uniós támogatásra pályázott, egy úgynevezett minősített biztonságos kamionparkoló kialakításához.

A benyújtott tervezetet az ügynökség támogatásra alkalmasnak minősítette. Mintegy 24 ezer négyzetméteres, az EU által elfogadott szabványoknak megfelelő, szigorúan minősített biztonsági és vagyonvédelmi feltételekkel bíró őrzött, kamerázott, komfortos kamionparkoló valósul meg bazaltbetonból a hotelnél. A projekt 2022 júniusában zárul.

Szükség van a kamionparkolóra.

A beruházásról Ujvári László, Balástya polgármestere is egyeztetett Suleyman Tasci ügyvezetővel, aki a megbeszélés után elmondta: fontosnak tartja, hogy a hotel megépítését követően újabb nagyszabású projektbe vág bele a vállalkozás.

Kiemelte, sokat dolgoztak együtt a szálloda megépítésén, amelyben nagy feladat volt a környezetvédelmi szakhatóságok engedélyei­nek megszerzése. A társaság 6 éve biztosít munkalehetőséget a balástyaiaknak, jelenleg 37-en dolgoznak náluk, ez a létszám az új projekttel másfélszeresére is növekedhet. Az építkezés elkezdődött, az altalajmunka befejeződött, most zajlik a betonozás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában