az önkormányzati képviselő akciója

2021.06.16. 15:42

Szombaton itt adhatod le Szegeden az elektronikai hulladékot

Elektronikai hulladékgyűjtési akciót hirdet Kothencz János önkormányzati képviselő Szegeden. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett akció június 19-én, az Etelka sori Autós Tanpálya területén lesz. Itt bárki megszabadulhat az otthon feleslegessé vált, elromlott elektromos háztartási gépektől, amelyeket tilos a kommunális hulladékba helyezni.

delmagyar.hu

Szeged, 20191019. Elektronikai hulladékgyűjtés a Rákóczi téren. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Illusztráció: Frank Yvette

A lakossági elektronikai hulladékgyűjtéssel az önkormányzati képviselő arra szeretné ráirányítani a figyelmet, hogy van a hulladékoknak egy olyan része, amely környezetünk számára ártalmas lehet. Ha ezeket nem megfelelően helyezzük el, akkor a bennük található veszélyes anyagok a csapadékvíz hatására kimosódhatnak vagy égetés során a levegőbe kerülhetnek, ezáltal pedig veszélyeztethetik a környezetet.

Június 19-én, szombaton reggel 8-tól 12 óráig egy környezetvédelmi vállalkozás, a Multigrade Kft. áll az Etelka sor végében található Autós Tanpálya területén a lakosság rendelkezésére, hogy ezektől a feleslegessé vált és használhatatlan elektronikai eszközöktől, berendezésektől bárki szabályosan meg tudjon szabadulni.

Az akcióban várják a kommunális hulladékba nem kidobható, már használhatatlan:

  • számítástechnikai eszközöket (pl. számítógép, telefon, mobiltelefon stb.);
  • háztartási kisgépeket (pl. vasaló, hajszárító, konyhai robotgép stb.);
  • szórakoztató elektronikai eszközöket (pl. televízió készülék, rádió, hordozható zenelejátszó stb.);
  • elemeket, fényforrásokat (izzók, fénycsövek stb.)
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában