Koronavírus-hírek a megyéből

2021.06.10. 12:38

Újranyíló határok, néhány fertőzött a megyében

Három fertőzöttet regisztráltak a megyében, a koronavírus koncentrációja alacsony a szennyvízben. Hétfőn több határátkelő is megnyílik, a MASZK-kérdőívet pedig most már gyorsabban ki tudjuk tölteni.

Kiss Anna

A Gyála–Tiszasziget átkelő is a megszokott időben üzemel június 14-től. Archív Fotó: Török János

Fotó: Archív Fotó: Török János

A koronavírus-járvány miatti lezárásokat követően csak a Horgos–Röszke és a Kelebia–­Tompa határátkelők voltak használhatók Szerbia és Ma­­gyarország között, június 14-től azonban a Bajmok–Bácsalmás, a Királyhalom–Ásotthalom és a Gyála–Tiszasziget átkelő is megnyílik és a megszokott időben üzemel majd – adta hírül közösségi oldalán Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. Emellett reményének adott hangot, hogy hamarosan a többi átkelő is újranyit.

A Gyála–Tiszasziget átkelő is a megszokott időben üzemel június 14-től.
Archív Fotó: Török János

Eközben a megyeszékhelyen már 114 ezer 149 regisztráltat oltottak be a Szegedi Tudományegyetem munkatársai az SZTE honlapján közzétett adatok szerint.

A Nemzeti Nép­egészségügyi Központ hétfői adatai szerint a szennyvízben mért SARS-CoV-2-koncentráció országos átlaga alacsony szinten stagnált. A 22 vizsgált minta többségében már nem változott, alacsony maradt az új koronavírus koncentrációja. Szegeden is alacsony a koncentráció, és stagnál a tendencia. Június 10-re 3 új fertőzöttet regisztráltak a megyénkben.

A hódmezővásárhelyi önkormányzat a közösségi oldalon jelezte, hogy a járvány mostani szakaszában egyre kevesebb a beteg, és egyre kisebb azoknak a száma, akiknek még nem sikerült regisztrálniuk oltásra, ezért június 30-áig segítenek a vásárhelyieknek a regisztrációban. A város eddig összesen 407 esetben segített oltáshoz jutni olyanokat, akik nem boldogultak a digitális felületeken.

Bár a harmadik hullámnak vége van hazánkban, a szegedi kutatócsoport továbbra is kíváncsi a magyarok véleményére.

Ezért megújították a MASZK-kérdőívet, amit így rövidebb idő alatt lehet kitölteni az interneten. A megújult kérdőív névtelenül gyűjt információkat a demográfiai és a fertőzésekre vonatkozó adatokról, a kapcsolatok számáról, az oltakozási kedvről és a preferált vakcinák típusairól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában