Drága lett a faanyag

2021.07.21. 09:04

Elloptak egy teljes hidat Sándorfalván a szürke marhák alól, a kár jelentős – Fotók

Szétloptak egy marhalegelőn lévő hidat Sándorfalván. A faanyagot a csatornába dobálták, vélhetőleg ott akarták leúsztatni. A kár több százezer forint.

T. K.

A hídnak már csak a szerkezete áll, a faanyagra fájt a tolvaj foga. Fotó: Török János

Fotó: Török János

Több mint 150 szürke marhát legeltet Sándorfalva külterületén egy vállalkozó. Területeit váltva használja, így előfordul, hogy hosszú hetekig nem járnak egy-egy részen. A napokban Enyingi János gulyás is csak azért kereste fel a sándorfalvi út melletti szakaszt, hogy a villanypásztort benövő gazt levágja. Ekkor vette döbbenten észre, hogy a legelőt átvágó csatorna felett átívelő hidat szétlopták.

– Három éve építettük ide, hogy a marhák át tudjanak kelni az egyik oldalról a másikra. A fenyőhíd több százezer forintba került, vélhetőleg a faanyag keltette fel a tolvajok érdeklődését, amely most köztudottan napról napra drágul

– mondta. Mivel a híd magánterületen áll, valószínűleg rendelkezett helyismerettel az elkövető. Nem elég ugyanis, hogy az út felőli bejárat kapuval van lezárva, a hídig többpercnyi gyalogút vezet, vagyis nincs feltűnő helyen az arra autózók számára.

– Mindenesetre az elkövető, aki valószínűleg teherautóval hajtott be, azzal kezdte a munkát, hogy a híd korlátai közé be­­illesztett egy deszkát, hogy a főút felől takarásban legyen. Hogy a szúnyogok se zavarják, egy fémhordóban tüzelt munka közben. Miután kicsavarozta a helyükről, félbe fűrészelte a pallókat, hogy utánfutón szállítható méretűek legyenek, és bedobálta a csatornába. Valószínűleg az volt az elképzelése, hogy leúsztatja, és egy másik helyszínen kiszedi – mesélte Enyingi János.

A deszkákat végül ő halászta ki a vízből. Hogy miért nem jött vissza értük a tolvaj, nem tudni, ahogy azt sem, megvan-e mindegyik, vagy egy részét már elvitte.

– Ez majd akkor derül ki, amikor a fa kiszáradt, és megpróbáljuk ismét összeépíteni a hidat. Hogy ezt hogy oldjuk meg a szét­­fűrészelt fával, azt még nem tudjuk

– tette hozzá. Az azonban biztos, hogy őszre ismét állnia kell a hídnak a területen, akkor ugyanis a szürke marhák már ott fognak legelni.

Hogy miért nem jött vissza értük a tolvaj, nem tudni, ahogy azt sem, megvan-e mindegyik, vagy egy részét már elvitte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában