A lakosok szerint most kezdődik csak az idegek harca

2021.07.19. 20:25

Feljelentést terveznek a vásárhelyiek az áramszolgáltató ellen

Lakossági fórumot tartottak hétfőn azoknak a tabáni városrészben élő lakosoknak, akiknek július elején egy trafóház meghibásodása miatt a túláramtól tönkrementek az elektronikai berendezései. A fórumra meghívták az MVM illetékeseit is, de nem jöttek el. A város polgármestere sem volt jelen. Az önkormányzat büntető feljelentést tesz.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Mint megírtuk, július 2-án hajnalban Vásárhely tabáni városrészében meghibásodott egy trafó. Túlfeszültség keletkezett, ami miatt több mint száz háztartásban tönkrementek az elektronikus eszközök. Sok helyen a hűtőt, fagyasztót, klímát, kazánt is taccsra vágta a műszaki hiba.

A fórumon a lakosokból dőlt a panasz

– Semmibe vesznek bennünket. Most sem jött el senki, hogy legalább valamit mondjon, mikor fizetik ki a kárunkat és milyen összegben. Bezzeg, ha mi két forinttal kevesebbet fizetnénk be, akkor mindjárt jönne a fenyegetés, hogy kikapcsolják az áramot – háborgott az egyik érintett, aki szerint most kezdődik az idegek harca. Minél hamarabb szeretnének a károsodott berendezéseik javítási összegéhez vagy az újonnan vásároltak értékéhez hozzájutni.

A tabáni lakosoknak hatalmas a káruk. Vannak, akiknél milliós értékben mentek tönkre az elektronikai berendezések. Fotó: Kovács Erika

A trafóházban többek elmondása szerint július 2-án, pénteken hajnali 4 óra körül történhetett a hiba. Fél 5-kor már jelezték ezt az áramszolgáltatónak, de volt, aki azt a választ kapta, hogy a munkaidő csak 7 órakor kezdődik. A tényleges munkát pedig fél 8 után kezdték el a villanyszerelők. Vannak, akiknek több százezres, sőt milliós káruk keletkezett. A fagyasztók tartalmát is ki kellett dobni, ráadásul sokaknak szabadnapot is kellett kivenniük.

– Válaszoljon valaki arra a kérdésre is, hogy mennyire alhatunk nyugodtan! Az MVM szakemberei csak a tönkrement berendezéseket mérték fel, hogy a ház vezetékeinek szigetelése megolvadt-e, nem tudjuk. Mi van, ha egyszer arra ébredünk, hogy a megrongálódott vezetékek miatt ég a házunk? – tette fel a kérdést egy férfi.

A fórumon Tatár Zoltán jegyző elmondta, az önkormányzat 200 ezer forintos kölcsönnel tud segíteni. Ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést is tesznek. Javasolta, a károsultak vegyék fel ügyvéddel a kapcsolatot és alakítsanak pertársaságot, hogy minél hamarabb hozzájussanak a pénzükhöz.

Lőkösné Nagy Sarolta képviselő elmondta, minden lehetséges fórumhoz fordulnak, többek között a fogyasztóvédelemhez, békéltető testülethez is, valamint a jelenlévők javaslatára Lázár János országgyűlési képviselő segítségét is kérik, hogy a kárrendezés ügye minél gyorsabban haladjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában