Szeged, Deszk, Röszke, Mórahalom

2021.07.11. 15:32

Több mint 318 tonna papírt gyűjtöttek össze a gyerekek

Idén tavasszal is megszervezte hagyományos papírgyűjtési akcióját a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Három-három kategóriában hirdettek győztest az iskolák és óvodák között, az összegyűlt hulladékot újrahasznosítják, ezzel is óvva a fákat.

F. J.

A tavaszi papírgyűjtésen 27 iskola és 37 óvoda nevezett a versenybe. Archív fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

2021-ben is megszervezte ta­vaszi papírgyűjtési akcióját a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., többéves hagyomány, hogy a hulladékgazdálkodás papírgyűjtést szervez iskolák és óvodák számára. Idén tavasszal az in­­tézmények több mint 318 tonna papírt gyűjtöttek össze, 27 iskola és 37 óvoda nevezett. A legjobban teljesítőket a cég különdíjjal jutalmazta – tudtuk meg a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. közleményéből. Az akciónak két célja is van: az egyik, hogy a papír újrahasznosításával megvédjék a fákat a kivágástól, a másik, hogy a gyerekeket és a családokat a természet védelmére, a környezettudatos életmód fontosságára neveljék. Az összegyűjtött hulladékot a régióban elhelyezkedő papírgyárakba szállíttatják, ahol azt másodlagos nyersanyagként újrahasznosítják.

A tavaszi papírgyűjtésen 27 iskola és 37 óvoda nevezett a versenybe.
Archív fotó: Kuklis István

A versenyen induló intézményeket a gyerekek létszáma alapján csoportosították, 3-3 kategóriában hirdettek győztest. Az iskolák között az első kategória győztese az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája, a másodiké a Szegedi Alsóvárosi Általános Iskola, a harmadiké a Röszkei Orbán Dénes Általános Iskola. Az óvodák közül az első kategóriá­ban a Mórahalmi Napköziotthonos Óvoda, a másodikban a Szegedi ÓVI Szentmihályi Óvodája, a harmadikban a Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Könyvtár Deszki Óvodája nyert.

Az összegyűjtött hulladékot a régióban elhelyezkedő papírgyárakba szállíttatják, ahol újrahasznosítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában