Helyi közélet

2021.07.06. 18:29

Zsákban gyűlik a zöldhulladék

Munkatársunktól

Sövényvágás Csongrádon. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

Júliustól módosult a városi zöldhulladék-szállítás módja: ezentúl az ágnyesedéket kötegelve, a további zöldhulladékot pedig a szolgáltató által biztosított biológiailag lebomló, emblémás zsákokban helyezhetik ki a közterületre a csongrádiak. A szemétszállításért felelős FBH-NP Nkft. az idén júliustól decemberig tartó időszakra gyűjtésenként kettő, összesen 26 zsákot bocsájt a háztartások rendelkezésére, ezt azonban sokan kevésnek találják.

– A csongrádiak nagyon keveslik ezt a két zsákot, ez annak büntetés, aki karban tartja a zöldfelületét. Ne azok kerüljenek hátrányos helyzetbe, akik tesznek a környezetük szépségéért – vetette fel Bartókné Vincze Zsuzsanna.

A szolgáltató részéről Schauer Tamás elmondta, egy-egy gyűjtési alkalommal kettőnél több zsákot is ki lehet tenni, a lakosok azért kapják meg előre az összeset, hogy tudjanak gazdálkodni vele.

Hozzátette, a cég fejlesztési terveiben szerepel, hogy a jelenlegi zsákos gyűjtést felváltják szilárd edényes rendszerrel.

Addig azonban, amíg ez megvalósul, maradnak az emblémás zsákok.

A probléma megoldása Bedő Tamás polgármester szerint egy városi elosztási rendszer lenne:

mivel a társasházakban nem képződik zöldhulladék, az ott lakók zsákjait ki lehetne osztani azok között, akiknek több gyűjtőzsákra van szükségük. Ez az ötlet egyelőre kidolgozás alatt áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában