Szeged

2021.08.19. 07:00

Egy éve növekszik a Pál utcai szemétdomb

Az ingatlantulajdonosok dolga lenne a házuk előtti járda és zöldsáv tisztán tartása, még ha a szemetet nem is ők hordták oda. Olvasónk szerint rendkívül elhagyatott a Pál és a Rigó utca környéke.

Kiss Anna

Szemetes és koszos a Pál utca, ahol esetenként „közvizelde” működik. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Már több mint egy éve szemétdomb csúfítja a Pál utca és a Rigó utca sarkát, ráadásul es­ténként a lombok mögött esetenként „közvizelde” működik – panaszolta lapunknak Csuka Dezső.

Szemetes és koszos a Pál utca, ahol esetenként „közvizelde” működik.
Fotó: Frank Yvette

Olvasónk szerint érdekes, hogy a volt Kábelgyár irodában, a Huszár utca 1. szám alatt kapott helyet a közterület-felügyelet, így gyakran járnak arra autóval a felügyelet munkatársai, akiknek fel sem tűnik, hogy a közvetlen környezetükben milyen állapotok uralkodnak. Hozzátette: az egész környéken a Pál utcaihoz hasonló állapotok uralkodnak.

A helyszínre mi is kilátogattunk Csuka Dezső jelzése után, és valóban koszos, szemetes utcák, gondozatlan növények fogadtak minket. Mintha nem lakna arra senki, viszont az ott parkoló autók és a házak állapota nem ezt tanúsítja.

A panasz kapcsán megkérdeztük Makrai Lászlót, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. ügyvezető igazgatóját, hogy tudnak-e a problémáról, miként lehet azt orvosolni. Válaszában azt írta: a jogszabály szerint az ingatlan előtti közterület, így a járda és a zöldsáv tisztán és síkosságmen­tesen tartása is az ingatlantulajdonosok kötelessége a ház szélességében. Ez persze nemcsak a Pál utcára, hanem a város minden utcájára vonatkozik.

Fotó: Frank Yvette

Az igazgató jelezte: a Pál ut­cában felhalmozott nyesedék, meggyfagally, falevél bizonyára az ingatlantulajdonos tevékenységéből származik. A nyolc hulladékudvar készséggel várja a zöldhulladék be­­szállítását a kommunális hulladékszállítási előfizetéssel rendelkező ügyfelek részéről – jegyezte meg. Hozzátette: a gallynyesedék származhat még az áramszolgáltató alvállalkozójától is, aki a kisfeszültség-hálózatot tartja karban.

Makrai László ügyvezető igazgató beszámolt ar­­ról is, hogy az úttest kezelőjeként, annak tisztán tartására a Cédrus liget lakópark építtetőjének megrendelésére gépi söprést szoktak végezni a társaság munkatársai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában