Szentes

2021.08.04. 12:11

Javul a vízminőség a laktanyában

M. A.

Munkatársunktól

A szentesi laktanya. Fotó:

Fotó: Majzik Attila

Az erdőbényei Kiképzési, Oktatási és Regeneráló Központban és a szentesi Damjanich János laktanyában is tervez ivóvízminőség-javító beruházásokat a honvédség. A munkáknak kö­­szönhetően csökken a víz ammónium- és arzéntartalma, így jobb minőségű ivóvízhez jutnak majd a katonák.

A beruházás során kisebb és nagyobb felújításokat is vé­­geznek majd a szentesi laktanyában. Ahogy a Közbeszerzési Értesítőben leírták, a két meglévő kútszivattyút frekvenciaváltós típusúra cserélik, a kútfejaknákat építésileg és gé­pészetileg is felújítják, emellett korszerűsítik a gépházat, és egy hat köbméteres zagyvízülepítő is épül, valamint felújítják a hálózati szivattyútelepet is.

Ezeken felül a tisztavíz-medencéket is felújítják, illetve rendbe hozzák a vezetékeket, a teljes meglévő hálózatot pe­­dig mechanikailag tisztítják, összesen 712 folyóméter hosszon. A vízminőség javítása ér­­dekében a beruházás egyik legfontosabb része az ammónium- és arzénmentesítő technológia telepítése, ezt vízkeze­lő konténerekben hozzák létre a laktanyában – olvasható a kiírásban.

A munkálatokhoz kiírták a szükséges közbeszerzést, jelenleg az ajánlatok beérkezését várják. Sikeres közbeszerzés esetén a munkák várhatóan még idén ősszel megkezdődhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában