Helyi közélet

2021.08.24. 12:44

Kisteleken újabb minibölcsőde épül

Sejben József szerint novemberre készülhet el. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

A gyereklétszám folyamatos emelkedése miatt újabb, immár a második, ezúttal 7 fős minibölcsőde épül Kisteleken, csoportszobával és a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségekkel – újságolta lapunknak Sejben József, a kisváros óvodai és bölcsődei vezetője, akihez két óvoda, egy bölcsőde és a most készülővel együtt két minibölcsőde tartozik, valamint még a pusztaszeri hasonló intézmények, egy óvoda és egy minibölcsőde.

Sejben József szerint novemberre készülhet el.
Fotó: Kuklis István

A munkát júniusban kezdték a szakemberek, valószínűleg novemberre készülnek el a kivitelezéssel, akkorra várható a műszaki átadás-átvétel, és onnantól számítva már záros határidőn belül birtokba vehetik a kicsik és a pedagógusok a város új minibölcsődéjét.

– Éves szinten jelentősen növekszik Kisteleken a gyermeklétszám, 2018-ban például negyvenhéttel nőtt, de az átlag is közel van a negyvenhez, ami annak is köszönhető, hogy egyre többen költöznek városunkba. Ennek a folyamatnak természetesen nagyon örülünk, de ez újabb és újabb beruházást igényel az önkormányzattól – mondta Sejben József, aki először Ópusztaszeren, majd Balástyán, végül szülővárosában, Kisteleken dolgozott óvó bácsiként. Közölte még: pályázaton nyert az építkezéshez a kisváros 70 millió forintot az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában