Behajtanak autóval

2021.08.07. 07:00

Repedezett díszburkolatra panaszkodnak a Kölcseyn

Szegeden a Kölcsey utca több részén is rossz állapotban van a díszburkolat, erről leginkább az utcába behajtó autók tehetnek. Az önkormányzat beszámolója szerint a Kelemen utca felőli részen a hotel felújítója a burkolatot is rendbe teszi. A többi utcarésszel azonban nem tudni mi lesz.

K. A. R.

Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Több szegedi olvasónk is azzal a problémával fordult lapunkhoz, hogy egyre rosszabb állapotban van a díszburkolat a Kölcsey utcában és ez a helyzet méltatlan a város sétálóutcájához. Egyesek szerint a Magyar Ede tér felőli oldalon, mások szerint a Kelemen László utca felőli részen kellene mielőbb orvosolni a helyzetet.

A hotel felújítása tovább rontja a helyzetet. Fotó: Frank Yvette

Éppen ezért megkerestük a szegedi önkormányzatot, hogy tervezik-e kezelni a problémát.

Válaszukban az írták, hogy zajlik a Royal Hotel felújítása a Kölcsey utcában, a beruházó állagmegóvó munkálatokat végez a burkolaton, amit egyébként az építkezés befejeztével kötelessége helyreállítania.

Az utca többi részével azonban nem tudni mi lesz. Ráadásul a Kelemen utca felőli probléma már a hotel felújítása előtt is fennállt, hiszen olvasóink többször jelezték, hogy a Kelemen utcából gyakran felhajtanak a Kölcsey utcára az autók és ott meg is állnak, ami miatt évek óta töredezik a járda. Egyébként ezek az autók minden alkalommal a tilosban parkolnak. A Kelemen utca felől több tiltó tábla figyelmezteti az autósokat, hogy tilos mindkét oldalról behajtani, továbbá megállni sem szabad.

Csakis engedéllyel lehet járművel behajtani, ilyennel pedig leginkább az áruszállítók rendelkeznek.

Fotó: Frank Yvette

A tilosban parkolás kapcsán is megkérdeztük a várost. Arról érdeklődtünk, hogy a közterület-felügyelet részéről történt-e már intézkedés a szabálytalanul parkoló autósokkal szemben. Az önkormányzat azt válaszolta, hogy a közterület-felügyelet részéről folyamatos az ellenőrzés, és jogsértés esetén a szankcionálás is. Hozzátették, a szabálytalanul parkoló autósokkal szemben a rendőrök is intézkedhetnek.

Ha valaki a megállni tilos vagy a várakozni tilos jelzőtáblát figyelmen kívül hagyja, közlekedési szabálysértést követ el. Ha a rendőr éppen arra jár, akár 20 ezer forintos bírságot is kiszabhat a renitens sofőrre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában