Gyermekvédelmi eljárás zajlik a Márki-Zay

2021.09.08. 12:46

A polgármester Partizán-interjúban elhangzott mondatai miatt tett valaki bejelentést a hivatalnál

Gyermekvédelmi eljárást indított a hatóság egy névtelen feljelentés hatására Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere még két kiskorú gyermeke, Lóránt és Pál ügyében a Partizán interjúban elhangzottak alapján. Erről maga a polgármester számolt be a Mindenki Magyarországa Mozgalom – Márki-Zay Péter hivatalos Facebook-oldalon.

Kovács Erika

Mint arról lapunk is beszámolt, a Partizán-interjúban Márki-Zay Péter azt fejtegette, hogy más az, ha valaki agyba főbe veri a gyerekét, mint amikor azért csap egyet a fenekére, mert kiszaladt az útra.

Az interjút készítő Gulyás Márton kíváncsi volt arra is, hogy Vásárhely polgármestere a gyermekei feletti autoritása, hatalma érvényesítése érdekében alkalmazott-e pofont, vagy bármilyen ütést. Erre a polgármester azt válaszolta, ez attól függ, hogy miként definiálják az autoritást.

Ha akkor üt a gyerek fenekére, amikor a sokadik rászólás, tanítás, nevelés ellenére kiszalad az útra, akkor ez a fenékre csapás szerinte teljes mértékben felvállalható és nem azonos értékű az arculcsapással. Azt is bevallotta, hogy dühből már ütötte meg a gyerekeit.

– Az az, amit megbán az ember – ismerte el. Úgy fogalmazott, „egy 14 éves gyereknél ha például kábítószerezik, hál' Istennek, nekünk nem volt ilyen problémánk, ott egy fenékre ütéssel nem oldható meg a probléma. Akkor van értelme a fenékre ütésnek, ha egy kicsi gyerek ebből ért” – közölte.

A polgármester azt írta, a gyermekvédelmisek már voltak náluk és azt mondták, ritkán járnak hasonlóan rendezett otthonokban, ahol a gyermekek nem éheznek, megfelelő anyagi, szellemi és erkölcsi nevelésben részesülnek.

– Nem azokból lesznek kábítószer-termesztő, aberrált orgiákon résztvevő, a törvényeket semmibe vevő tolvajok, akiknek a szülei kellő szigorral megtanították, hogy az önzésnek és önérdeknek vannak határai, amiket nem léphetünk át, hogy a társadalmi együttélés érdekében a törvények és a szabályok mindenkire vonatkoznak – vélekedett Márki-Zay Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában