Helyi közélet

2021.09.17. 17:32

Megkezdődtek a balástyai falunapok

Az ünnepélyes megnyitóval, elismerések átadásával, koncertekkel szeptember 17-én megkezdődtek a XXI. balástyai falunapok, ami gazdag és változatos programmal várja a kikapcsolódni vágyókat.

I. P.

- A nyári Szent Antal napi búcsú után a falunapok a második rendezvényünk a koronavírus-járvány lecsengését követően. Nagyon fontosak ezek a közösséget építő és összekovácsoló események, fesztiválok, melyek hiányát az elmúlt időszakban megtapasztaltuk – mondta Ujvári László, Balástya polgármestere.

Hozzátette, nagyon várták már ezt, nemcsak a helybeliek, de más településekről is érdeklődtek, idén megtartják-e falunapokat. A hagyományokat is felelevenítik, számot vethetnek a gazdák és a község vezetői is, hogy az elmúlt két évben milyen eredményeket értek el, milyen problémákkal szembesültek, valamint milyen új feladatok merültek fel és várnak rájuk. Ezekkel kapcsolatban egy prezentációt is megtekinthettek az érdeklődők a piaccsarnoknál.

Az ünnepélyes megnyitón megjelentekhez Ujvári László és Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője is szólt, majd együtt átadták a települési elismeréseket.

Balástya Községért Elismerést adtak át több kategóriában. Széll Mihályné Rácz Ilona közszolgálati kategóriában az egészségügyben eltöltött évek jutalmaként vehette át a Közszolgálatban végzett munkáért díjat, Gömöriné Kordás Gabriella részére pedig posztumuszként ítélték oda a civilszervezetek, társadalmi élet kategóriában A településen végzett kiemelkedő társadalmi munkáért díjat.

A gazdasági élet szereplői, vállalkozások csoportban szakmai területükön elért több évtizedes eredményeik okán Gombos Pálnak és Gombos Pálné Bárkányi Máriának, valamint Menyhárt Eszternek A település kiemelkedő vállalkozója díjat adományozta a képviselő-testület, míg a büszkeségeink kategóriában kiemelkedő tanulmányi eredménye és szakmai területén is kimagasló teljesítménye miatt Frank Rita és Fodor-Jójárt Rebeka az Akikre büszkék lehetünk díjat érdemelte ki.

A megnyitót és az elismerések átadását követően tartotta koncertjét két sztárvendég, a Groovehouse együttes és a fiatalabbak kedvence, Opitz Barbi, és rendezték meg a Berkes-dáridót a sátorban. Ma 8 órától a rendezvénytéren és a lovaspályán is érdekes, változatos programok várják a kilátogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában