Helyi közélet

2021.09.22. 12:28

Újabb elismerés a makói Galambnak

Munkatársunktól

A most elismert képzésnek elméleti és gyakorlati része is van. Fotó: Galamb József Mezőgazdasági Technikum

Rangos szakmai elismerést kapott a napokban a Galamb József nevét viselő agrárszakképző: az Erasmus + nívódíját. Ezt az agrárdigitalizációs pályázat kétéves, 2017 és 2019 között tartó színvonalas végrehajtásával érdemelte ki az intézmény – tájékoztatta lapunkat Horváth Zoltán igazgató.

Mint annak idején megírtuk, az iskola egy 273 ezer eurós, azaz nagyjából 80 millió forintos pályázatnak köszönhetően szakmai tanárok felkészítését végezte a precíziós gazdálkodás oktatására. Cseh, skót és macedón partnerek segítségével online tananyagtartalmakat fejlesztettek, digitális és nyomtatott tankönyvet írtak, 2020 szeptemberében pedig a tananyag részeként, külön tantárgyként bevezették a technikusoknak felmenő rendszerben az agrárdigitalizációs ismereteket, a szakmunkásoknak pedig a precíziós gazdálkodási ismereteket. Az agrárinformatika az iskolának jó egy évtizede szívügye.

A most elismert képzésnek elméleti és gyakorlati része is van. Fotó: Galamb József Mezőgazdasági Technikum

Horváth Zoltán elmondta, ennek köszönhetően szerte az országból diákok gyakorlatilag a jövő agrártechnikáit tanulják – ilyen például a műholdvezérelt munkagépekkel, illetve drónok közreműködésével történő precíziós gazdálkodás. Ebben az iskolának már a kutatás-fejlesztésben élen járó partnercégei is vannak. A most elnyert elismeréssel együtt járó pénzből ezeket a képzéseket népszerűsítik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában