díjazták a község kiválóságait

2021.10.01. 18:30

24 éve lett újra önálló község Algyő – Fotók

Háromnapos programsorozattal ünneplik meg az algyőiek, hogy 24 évvel ezelőtt október elsején levált Szegedről a településük és így az újra önállóvá vált. Pénteken ünnepi képviselő-testületi ülést tartottak, amelyen díjazták Algyői kiválóságait.

Kiss Anna

Fotó: Kuklis István

A testület döntése szerint idén Kopasz Bálint olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakos lett a nagyközség díszpolgára, aki Algyő szellemi értékének gyarapításával és jó hírnevének öregbítésével érdemelte ki az elismerést.

Átadták az Algyő Nagyközségért kitüntetéseket is. Ebben Gubacsi Enikő és az Algyői Nőegylet részesült. Előbbi a több évtizedes közösségi tevékenységéért, alpolgármesteri és önkormányzati képviselői munkájáért, míg utóbbi fennállásának 25. évfordulója alkalmából vehette át a díjat.

Továbbá Bakos András Tamás, Pászka Imre, Pósa Ferenc és az Algyői Tollforgatók Alkotói Díjat, míg Gavallér Istvánné, Maszlag Józsefné, Vidács Jánosné, Horváth József és Zánthó Csaba elismerő oklevelet kapott.

Molnár Áron polgármester ünnepi beszédében kiemelte, különleges év 2021, mert az október elsejei ünnep most még ünnepeltebb mint eddig, ugyanis az 1997-es rendeletet egy helyi népszavazás előzte meg 1996-ban. Hozzátette, 25 évvel ezelőtt az algyőiek úgy döntöttek, hogy Szeged nélkül képzelik el a jövőjüket még úgy is, hogy sok kétely merült fel annak kapcsán, hogy lesz-e elég pénze a településnek a fennmaradáshoz. Megjegyezte, azok, akik 25 évvel ezelőtt Algyőn meghatározták a közéletet, nagyon bölcsen és határozottan álltak ki az ügyért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában