A helyi értékekre helyezik a hangsúlyt

2021.10.08. 16:13

A helyi értékekre helyezik a hangsúlyt – Galéria

Csongrádon folytatódott a megyei kötődést erősítő programsorozat. A rendezvénysorozat célja, hogy egy közösséggé formálják a megye területén élőket, valamint erősítsék a Csongrád-Csanád megyei identitást.

Majzik Attila

A Csongrád-Csanád megyei identitás erõsítése programsorozat csongrádi állomásának programjai. Fotó: Majzik Attila

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat egy megyejáró projekt keretében mutatja be a helyi értékeket, erősíti az itt élők kötődését. Emellett a környezettudatosságra, a fenntartható fejlődésre, a sportok fontosságára, az egészségmegőrzésre, a közös kulturális értékeink megőrzésére és hagyományaink ápolására is nagy hangsúlyt fektetnek, tudtuk meg az esemény következő állomásán Csongrádon.

– A kulcs a múltunk tisztelete – emelte ki Kormányos Sándor, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés mezőgazdasági tanácsnoka. – Azt szoktam mondani, hogy egy fának gyönyörű virágai vannak, ezek a gyermekeink, a törzse szülők, az erős, hatalmas gyökerei pedig a nagyszülők, akik nélkül ma nem lehetnénk itt – fogalmazott a megyei képviselő.

– Ezen a rendezvénysorozaton azt szeretnénk megkeresni és megmutatni, hogy mitől is vagyunk mi Csongrád-Csanád megyeiek. Külön szeretném kiemelni a helyi terméket: meg kell becsülni ezeket az itt is bemutatott, megyénkben megtermelt finomságokat, amik kiváló alapanyagokból, helyi termelő készítenek – tette hozzá Kormányos Sándor.

A színes rendezvényen a megyei termelők mellett szerepet kaptak a gyerekprogramok, valamint a sport és kulturális rendezvények: a gimnazistákat a Csongrádi Színtársulat előadása várta, a kisebbeket pedig a tűzoltók interaktív bemutatója szórakoztatta, a futóverseny előtt pedig Bagi Alexandra karate világbajnokkal lehetett bemelegíteni.

A nap során számos kísérőprogram is kínált kikapcsolódási lehetőséget: a résztvevőket a SZOTE hallgatóinak előadása, bűnmegelőzési előadás, a Molnár Dixieland Band koncertje, valamint az Alföld Néptáncegyüttes műsora is várta, de emellett a Nemzeti Művelődési Intézet értéktári bemutatója, népi fajátékok, elsősegélynyújtó oktatás, egészségmegőrző tanácsadás és közlekedésbiztonsági vetélkedők is színesítették a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában