Négyszáz négyzetméteres helyiség

2021.10.01. 14:25

Átadták a jégpálya öltözőjét

Négyszáz négyzetméteres öltözőt kapott a tavaly felavatott jégpálya Algyőn. Az építkezést 209 millió forint tao-támogatásból valósította meg az önkormányzat és a Tisza Volán SC. A létesítményt pénteken, Algyő Napján adták át.

K. A. R.

209 millió forintos támogatásból hozták létre az épületet. Fotó: Török János

Fotó: Török János

Az ünnepségen Molnár Áron polgármester arról beszélt, hogy sokan felkapják a fejüket arra, hogy Algyőnek egy szabványméretű jégpályája van, amely sportolásra is alkalmas.

– Úgy tűnik, hogy a jéghez kapcsolódó sportágak meg is találták a települést, hiszen nemcsak a Tisza Volán SC játékosai használják, hanem Szegedről, Makóról és Hódmezővásárhelyről is járnak ide sportolók. Éppen ezért volt szükség arra, hogy öltözőt építsünk, de a szándékot már akkor jeleztük, amikor a pályát átadtuk. Ez a második szakasza volt a beruházásnak, az utolsó fázis a parkoló kialakítása lesz – részletezte.

209 millió forintos támogatásból hozták létre az épületet. Fotó: Török János

Négy öltözőegység kapott helyet az épületben a megfelelő kiszolgálóegységekkel, valamint egy méretes közösségi teret is létrehoztak, ahol a közönségkorcsolyázásra érkezők tudnak felkészülni, átöltözni. Úgy alakították ki az épületet, hogy ha a jövőben elkészül a tervezett edzőcsarnok, akkor az oda érkező sportolóknak is legyen hol öltözniük.

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai bizottságának elnöke az átadón elmondta, hogy 1998-ban kezdte a munkát a szövetségénél, amikor még 3 jégpálya volt összesen az országban, azóta már több mint 20 ilyen létesítményt átadtak. Megjegyezte, Algyő olyan példa nélküli lehetőséget kapott, amelyhez Békéscsabának vagy Kecskemétnek sem volt szerencséje.

Az átadón Fazakas Attila plébános fel is szentelte az öltözőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában