A jó út összeköt mindenkit

2021.10.02. 12:39

Szegedtől a Vajdaságig és tovább építenek kerékpárutat

A szegedi városháza udvarán tartott sajtótájékoztatót szombaton Nagy Sándor alpolgármester a Magyarország-Szerbia határon átnyúló, nemzetközi együttműködés keretében megvalósuló Horgos-Röszke-Szeged – A jó út összeköt mindenkit elnevezésű programról.

delmagyar.hu

Kisebb csapat vágott neki a Röszkére vezető kerékpártúrának. Fotó: Török János

Fotó: TOROK JANOS

Ezek a települések a hasonló élet- és munkakörülmények okán már régóta szorosan kötődnek egymáshoz, ezt fokozzák majd az újabb kerékpáros fejlesztések. Elmondta: a megyeszékhely, a magyarországi rész a közös projektben 60 ezer euró, amiben a biciklizést, a bicikliseket segítő tervek, infrastruktúrák valósulnak meg.

– Városunkban két kerékpáros pihenő létesül, az egyik Szentmihályon, a másik Kecskés-telepen, utóbbi nem messze a vasúti töltés utáni első buszmegállónál. Ez a kettő 40 ezer euróba kerül majd

- mondta Nagy Sándor, hozzátéve, hogy Röszkén is kialakítanak egy hasonlót, ugyancsak 20 ezer euróért, illetve a NIF Zrt. megtervezteti és megépítteti a Szeged-Szentmihály és Röszke közötti kerékpárutat – ahhoz létesül a településen a pihenő -, mely így a határig és onnan pedig tovább a határ utáni szerbiai településekre vezet. A Vajdaságban kerékpárút szakaszok épülnek.

Kisebb csapat vágott neki a Röszkére vezető kerékpártúrának. Fotó: Török János

– Ezek a fejlesztések a két ország közötti közlekedést, a turizmust is segítik majd, de a helyi közösségeket, azok érdekeit is szolgálják, azok igényeit is kielégítik

- közölte Nagy Sándor. Míg a sajtótájékoztató tartott, szépen gyülekeztek a résztvevők az utána tartandó kerékpártúrára, mintegy húszan vágtak neki és teljesítették a Röszkéig vezető távot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában