egy román lhírportál írt róla

2021.11.23. 17:27

A románok is akarják immár a Maros-hidat

Új reményt jelent a magyarcsanádi Maros-híd megépítésére egy újságcikk, amelyet Farkas János polgármester osztott meg közösségi oldalán. A cikk szerint immár szomszédaink is nyitottak a beruházásra.

Szabó Imre

Az egykori híd pillérei türelmesen várják az újjáépülést Magyarcsanád határában. Archív fotó: Karnok Csaba

Fotó: Archív fotó: Karnok Csaba

– A temesvári megyei hivatal egy régi-új híd építését szorgalmazza a Maros folyón át Magyarcsanádnál, amely gyorsabb összeköttetést jelentene a magyar M43-as autópályához. Ez Alin Nica, a Temes megyei tanács elnöke, valamint Péter Tamás temesvári magyar tiszteletbeli konzul találkozóján merült fel – írta a Ziua de Vest román hírportál. Az elképzelésekkel egyetértett a magyar fél is.

Magyarcsanád határában ma is látható a két, egymástól független hídpillér, amelyeken egykoron egy szép vashíd állt. 1903-ban épült, majd felrobbantották az I. világháborúban. Mivel a híd egyik oldala Romániához került, nem építették újjá, de sosem felejtették el a környékbeliek. Az elmúlt évtizedben többször felvetődött, hogy újraépülhet.

Az egykori híd pillérei türelmesen várják az újjáépülést Magyarcsanád határában.
Archív fotó: Karnok Csaba

Legutóbb két éve írtuk, hogy bizonytalan, mikor épülhet meg az eredetileg 2020-ra várt Szent Gellért híd. Az ok az volt, hogy a román oldalon nem volt fogadókészség a közös beruházásra. Az előzetes elképzelések szerint 150 méteres lett volna két forgalmi sávval, járdával és kerékpársávval. Akkor 15 milliárd forintba került volna.

Farkas János a mostani hírt kommentálva közösségi oldalán azt írta, egy országokat összekötő híd nemcsak a közlekedést segíti elő, hanem pozitív hatással van a gazdaságra és az emberi kapcsolatokra is. – Én személy szerint örülnék ennek a beruházásnak, hiszen még több munkalehetőséget, értékesebb ingatlanokat és nem utolsósorban több magyarcsanádi lakost eredményezne – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában