Szentes

2021.11.25. 17:23

Bringapark épülhet a sporttelepen

Ülésezett a város képviselő-testülete, amely során többek között arról döntöttek, hogy később adják át a városi kitüntetéseket. Újabb telephelyet kapott a Művelődési Központ, valamint a Sportközpont pályázati kérelmét is támogatták.

M. A.

Megtárgyalták és elfogadták a képviselő-testület 2022. évi munkatervét, illetve a városi kitüntetések átadása időpontjáról is határoztak. Ennek értelmében a következő évben tíz ülést és egy közmeghallgatást terveznek, a városi kitüntetéseket pedig március 15. helyett október 23-án adják át 2022-ben. A döntés indoklásaként Szabó Zoltán polgármester keményen kritizálta a kormány járvány elleni védekezési politikáját, véleménye szerint nem tudni, mikor sikerül kilábalni a negyedik hullámból.

Módosították a Szentesi Művelődési Központ alapító okiratát is, így ennek nyomán újabb telephellyel bővült az intézmény, a Gólyás ház után a Városi Diákpince is a központhoz került.

A képviselők egyhangúlag támogatták a sportközpont pályázatát egy bringapark létesítésére. A tervezett pályát a Pusztai László Sporttelepen építenék fel a centerpálya, a műfüves pálya és a Kurca határolta háromszögben. A beruházás összértéke 23 millió forint lenne, ehhez az önkormányzatnak 11 és fél millió forint önerőt kell biztosítania. A döntés értelmében ezt az összeget az önkormányzat a jövő évi költségvetésében különíti el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában