van, akik határozott céllal érkeznek

2021.11.18. 18:47

Családi nyílt nap a Bedőben

Nyílt napra várta az érdeklődő diákokat és családjukat csütörtökön Bedő Albert Erdészeti szakiskola és technikum. Egy 2018-ban végzett diák, Kovács Ramón húgával, Kittivel és családjával érkezett. A nyolcadikos szeptembertől a Bedőben folytatja majd tanulmányait, erdész lesz, mint a bátyja.

Arany T. János

Ásotthalom Bedő Albert szakmunkásképző iskola 2021.11.18. Képen: Kovács Ramón 2018-ban végzett a Bedőben, most a nyolcadikos húgával jöttek el nyílt napra, aki szintén itt folytatja a tanulmányait. középen: Kovács Kitti Fotó: Török János TJ DM délmagyar

Fotó: Török János

– Ez a rendezvény a tanév rendjében meghirdetett nyílt napok egyike. Általában négyet hirdetünk meg egy tanévben, ez volt az első, lesz még december 2-án, 11-én és januárban egy szombati napon – mondta Andrésiné Ambrus Ildikó, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója.

Az intézmény udvarán az egyik kis csoport az iskola múzeumába tartott, egy másik a kocsiszínbe, de mindenhol akadt látnivaló.

Betekintés az iskola életébe

Az iskola a honlapján, Facebook-oldalán hirdette meg, hogy csütörtökön lehet menni 9 és 13 óra között.

– A megérkező diákokat és szülőket a tanulóink fogadták és ők vezették körbe őket. Megmutattuk nekik a kollégiumot, betekinthettek a kollégiumi életbe, megnézhették a gépudvart, gépkezelést, motorfűrész-kezelést, rakodógép- és targoncakezelést. Mórahalmon a lovardában lehetett szétnézniük azoknak, akik a lovász szakma iránt érdeklődnek. Illetve a tanár kollégák tájékoztatták az érdeklődőket az iskoláról, jelentkezési lehetőségekről illetve arról, hogy miért is érdemes ezeket a szakmákat választani – sorolta az igazgatónő mi mindennel várták a nyílt napra érkezőket.

Az ásotthalmi Bedő erdészeti iskola járműparkjával is megismerkedhettek a csütörtöki nyílt napon az érdeklődők. Fotó: Török János

Töprengők és határozottak

Mint az igazgatónő fogalmazott, ilyenkor vannak olyanok, akik határozott céllal érkeznek, már tudják, hogy ide jönnek tovább és vannak, akik érdeklődnek, töprengenek.

– A pályaválasztás nem egyszerű feladat, ebből adódóan több iskolát is megnéznek a gyerekek, de aki az erdészet iránt elkötelezett, az céltudatosan érkezik és választja ezt az iskolát – tette hozzá. Ezek a nyílt napok sokkal családiasabbak, mint az intézményi kirándulások, amikor egész osztályok érkeznek. A legtöbben szülőkkel, családdal érkeztek, de az is előfordul, hogy több érdeklődő diák összefog, és ők együtt jönnek egy kísérővel.

Kovácsék Kispiacról

Így találkoztunk az egyik épület előtt a vajdasági Kispiacról érkezett Kovács családdal. Ramón 2018-ban végzett a Bedőben és ő volt az iskola első erdésztechnikusa, akit felvettek a Soproni Egyetemre. Ramón húgával, Kittivel érkezett.

– Először anyáék vicceltek vele, hogy mi lenne, ha idejönnék – mondta Kitti. Édesanyja azt mondta, Kitti mindig érdeklődéssel hallgatta testvérét, amikor az iskoláról beszéd.

– Először Szegedre akartam menni, de egy ismerősünk mondta, hogy Ásotthalomra kell jönni, mert itt van saját erdő és jobb a gyakorlat – indokolta a döntését a vajdasági lány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában