részletek a testületi ülésről

2021.11.25. 17:33

Csongrád-brand-et építenének

Több kisebb, technikai jellegű módosítás mellett folyószámla-hitelkeret igényléséről, valamint a város kulturális és közművelődési koncepciójáról is döntött a képviselő-testület. Utóbbi kapcsán elhangzott, kiemelten fontos lesz a városmarketing szerepe, egy modern márkanevet kell felépíteni.

M. A.

Elfogadta a város kulturális és közművelődési koncepcióját a testület. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

A napirendek tárgyalása során elsőként a város 2022-2027-es időszakra vonatkozó kulturális, közművelődési koncepcióját és intézkedési tervét vitatta meg a testület. Az előterjesztést azzal jellemezte Murányi László képviselő, hogy abból hiányzik valami nagy ötlet, valami „nagy durranás”.

Az átfogó anyagot, amelyet már másodszor tárgyalt a testület, Kádár László vette védelmébe. A képviselő kiemelte, a kulturális életben történt előrelépés az utóbbi években, színesedett a paletta, új rendezvények jelentek meg, a régebbiek pedig szintet léptek. Az intézkedési tervvel kapcsolatban hangsúlyozta, ebben a városmarketing szerepe kiemelten fontos lesz, egy modern Csongrád-brandet kell felépíteniük.

Elfogadta a város kulturális és közművelődési koncepcióját a testület. Fotó: Majzik Attila

A képviselők döntöttek arról is, hogy jövő év január 1-től 450 millió forintos folyószámla-hitelkeretet igényelnek. Bedő Tamás polgármester elmondta, a megemelt hitelkeretre azért van szükség, mert végre elkezdődhet a vízilabda egyesület medencéjének építése. A beruházáshoz szükséges TAO-források egy részét azonban előre kell finanszíroznia az egyesületnek, ehhez pedig 120-130 millió forintos pénzeszközzel kell rendelkezniük. Ezt biztosítaná a hitelkeret egy részéből az önkormányzat pénzeszköz-átadással.

Ezek mellett arról is határozott a képviselő-testület, hogy az Ipari Park területén működő cégek javaslatára a jobb megkülönböztethetőség érdekében utcanevet és házszámokat adnak ki. Ennek értelmében 2022. január 1-től az eddig névtelen utcákat, kivett közterületet Ipari park utcaként nevezik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában