Helyi közélet

2021.11.16. 14:16

Óvatosan, de már készülnek az adventre

M. A.

Az adventre hangolódás jegyében telik a november második fele a Művelődési Központ és Városi Galériában. A Hagyományőrző Kézimunka Szakkör tagjai november 19-étől készítenek karácsonyi horgolt csipkedíszeket, másnap, november 20-án pedig az idén 25 éves Csongrádi Zenebarátok Kórusa ad jubileumi koncertet a Művelődési Központ Magyar Király Dísztermében.

Ugyanezen a napon a Belvárosi Kézművesházakban is az adventi készülődés jegyében várják az érdeklődőket, az Öregvár utca 55. szám alatt délután gyapjúangyalkákat készíthetnek Kiss Gabriella nemezkészítő segítségével.

Idén a tér is más képet mutat majd.
Archív fotó: Művelődési Központ

Az adventi forgatag a hónap utolsó hétvégéjén, november 26-án nyílik a városban, vasárnaponként a város általános is­­­­kolásainak műsorától kísérve lobbannak majd fel az adventi gyertyák a város koszorúján, de a civil szervezetek is készülnek rendezvényekkel az egy hónapon át tartó programsorozatra. Idén átalakul a tér is, játékos állomásokat alakítanak ki, a feladatok megoldása után pedig apró ajándékokat sorsolnak ki.

A szervezők szeretnének megszólítani minden korosztályt, családi programként lehet majd kilátogatni a Kossuth térre, ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy a járványügyi helyzet befolyásolhatja a programokat.

– A szabadtéri, főleg felnőtteknek szóló rendezvények esetében a fertőzés esélye kisebb, ezért szabadtéren nem kívánjuk kötelezővé tenni a maszkhasználatot. Egy színes adventi programra készülünk, reméljük, a járvány­ügyi adatok lehetővé teszik lebonyolításukat – fogalmazott Bedő Tamás, Csongrád polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában