Mindenhova állnak autóval

2021.11.03. 12:28

Parkolnának Makkosházán, de nincs hova

Egyre több olvasónk aggódik a zöldterületekért Makkosházán, ugyanis miután szeptember 8-ától fizetős lett az áruházak parkolója, a panelekben élők közül sokan tilosban és a füvön, fák tövében állnak, hiszen nem akarnak fizetni a lakók.

Munkatársunktól

20211028 Szeged A Makkosházi krt.-i Lidl áruház környékén mindenhol parkolnak, füvön, fatövében, nem kímélnek semmit. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A legtöbben az úttest és a járda közötti sávban állnak meg, és azzal sem törődnek, hogy az autó orra a járda feléig ér.

A parkoló helyett a zöldsávot választják sokan azóta, mióta fizetni kell a parkolásért. Fotó: Frank Yvette

Az áruházak intézkedése a közösségi oldalon is nagy vitát generált, hiszen egyesek szerint nem jogos az intézkedés, míg más szerint jogszerűen járt el az üzletlánc. Többek szerint a probléma inkább az, hogy parkolókat Szegeden nem igen építettek mostanában a lakótelepeknél, és amikor a panelek és a hozzájuk kapcsolódó parkolók épültek, még jelentősen kevesebb autó volt a városban.

Kerestük az önkormányzatot is, hogy tudnak-e a problémáról, hogyan orvosolják azt, választ azonban október 27. óta nem kaptunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában