Identitáserősítő süteményeket is kóstolhattak Mórahalmon

2021.11.05. 17:32

Tenyérlenyomatot adtak és macit műtöttek a gyerekek – Fotók

Mórahalom volt a következő állomása pénteken a Csongrád-Csanád megyei identitás erősítésére indított rendezvénysorozatnak.

Munkatársunktól

A Csongrád-Csanád megyei identitást erősítő napon plüssmaciműtét segítségével mutatták meg az orvostanhallgatók a mórahalmi gyerekeknek, hogy nem kell félni az orvosoktól. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Az Aranyszöm Rendezvényházban különböző állomásokon várták a gyerekeket. A Bástya és a Napfény Nyugdíjas Klub tagjai például házi süteményekkel érkeztek, volt cukormentes almás, omlós tészta gyümölccsel, kevert almás, kókuszkocka, meggyes-kakaós szelet és hagyományos kelt kalács, aminek készítésébe a gyerekek is beszállhattak.

De őket mégsem ez, hanem a rendőrségi bemutató izgatta a legjobban, ahol Pőcze Tünde őrnagy, a Mórahalmi Rendőrös munkatársa állta az általános iskolás gyerekek rohamát. Itt számos feladat várt a résztvevőkre, például puzzle, vagy az ittasság hatásait szimuláló szemüveg, de mindenki a tenyérlenyomat-készítést szerette volna kipróbálni, a fiúk pedig a sisakot és a pajzsot felpróbálni.

Fotóriporter kollégám a CSI-ból (amerikai nyomozós sorozat) tanulta, hogy az emberek füle is egyedi, ezért ő a fülére kente a zsíros kézkrémet, majd Tünde fémpor segítségével tette láthatóvá a papíron hagyott füllenyomatot, ami inkább egy 12 hetes magzat ultrahang-felvételére emlékeztetett.

A Varga pékség is kóstoltatott, itt az okozott sikert, amikor a gyerekek is a tésztával dolgozhattak. Sikeres volt még a Teddy-maci műtét, amikor plüssállatok és orvostanhallgatók segítségével ismerkednek meg a gyerekek az orvosok munkájával, vagy a fogmosás fontosságával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában