Szegedi hírek

2021.12.17. 19:54

Névre szóló ajándékokat kaptak a rászoruló gyerekek – Török János fotói

A hagyományokhoz híven idén is megrendezte az Ágota Alapítvány játszóháza karácsonyi ünnepségét az általuk támogatott, hátrányos helyzetű családok számára.

K.K.

Csaknem kilencven gyerek kapott ajándékcsomagot az Ágota Játszóház karácsonyi ünnepségén. Fotó: Török János

A Csongor téri épület izgatott gyerekek zsivajától volt hangos pénteken délután, a fiatalokat névre szóló ajándékokkal lepték meg a szervezők. A rendezvényhez a szokásokhoz híven ez alkalommal is csatlakozott a szegedi önkormányzat Humán Közszolgáltatási Irodája, akik harminc családot részesítettek támogatásban. 

Olajkár Zoltán, a játszóház vezetője lapunknak elmondta, 

42 gyerek névre szóló, további 47 lurkó pedig meglepetés-ajándékot kapott, amelyek zömmel fejlesztő játékokat – angol memóriakártyákat, kirakókat, speciális tanszereket – tartalmaztak. 

A résztvevőket Novkov Veszelinka, a közszolgáltatási iroda vezetője és Kothencz János, az Ágota Alapítvány alapítója köszöntötte.

 

– Kedves gyerekek, minden karácsonykor szülessen meg bennetek a felismerés, hogy jók vagytok, akárki akármit mond rólatok az iskolában, az utcán, a tereken. Nagyon szeretünk benneteket úgy, ahogy vagytok. Ha pedig néha rátok szólunk, azt azért vegyétek komolyan, mert értetek mondjuk, semmiképp nem ellenetek – köszöntötte a lelkes gyereksereget Kothencz János. 

Majd a játszóházba járó, környékbeli fiatalok, továbbá az önkéntesek és a kortárs segítők szívet melengető verses-zenés karácsonyi műsorral kedveskedtek egymásnak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában