Nyílt nap Hódmezővásárhelyen

2022.01.21. 20:55

Ezekre a szakmákra mindig szükség lesz

K.E.

Forrás: Kovács Erika

Nyílt napot tartott a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara pénteken Hódmezővásárhelyen. 

– Ebben a tanévben úgy szerveztük a nyílt napokat, hogy a továbbtanulással kapcsolatos ismereteket kicsit megtoldottuk azzal, hogy bemutatjuk, milyen tudományt is lehet nálunk elsajátítani – mondta Mikó Edit, a kar dékánja. Az első nyílt napon a mikrobák világába nyertek bepillantást az érdeklődők, a második alkalommal a galambtartás területét ismerhették meg. Most pedig a precíziós állattenyésztési rendszerekről hallhattak a diákok előadást – mondta. 

Forrás: Kovács Erika

A kar képzései egyre népszerűbbek. Hogy szeptembertől hány hallgatóval számolnak, Mikó Edit elmondta, ezt egyelőre csak találgatni lehet. 

– Az élelmiszer-előállításhoz szükséges szakmákra mindig szükség lesz. Ennek egyik szeletét a mezőgazdászok jelentik. Olyan képzésanyagot biztosítunk a hozzánk felvételt nyert hallgatóknak, amelynek elsajátításával képesek lesznek jó minőségű élelmiszer-alapanyagok előállítására, a vidékfejlesztési rendszerek igazgatására, megóvni a természeti értékeinket, és arra is, hogy fenntartható gazdálkodást végezzenek – fogalmazott. 

A mezőgazdasági kar alapképzéseiben a mezőgazdasági mérnök, a vidékfejlesztési ag­­rár­mérnök, az agrár- és üzleti digitalizációs alapképzés, vad­gazdálkodási mérnök szak is szerepel. Érdekesség, hogy a kar levelező tagozatain egyre inkább emelkedik az átlagéletkor. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában