Szegedi hírek

2022.01.10. 14:40

Hómanóval kedveskedtek

Timár Kriszta

A legkülönlegesebb hóembert Szegeden a Móra parkban építették.  Fotó: Facebook

Sokakat megihletett a szombati havazás: egymás után nőttek ki késő délutántól a hóemberek a földből. Voltak, akik egészen apró figurákat készítettek, de akadtak szép számmal embernagyságú alkotások is. Természetesen mindenkinek a saját vagy a gyermeke által készített a legszebb, és mi ezt nem vitatjuk, mégis azt mondjuk, megtaláltuk a legkülönlegesebbet. A Móra parkban két hölgy ugyanis egy aprólékosan kidolgozott hómanót ültetett le az egyik padra. A nagy orrú, nagy szakállú figura, mely az elmúlt években a karácsony egyik jellegzetes alakjává vált, hegyes süvegben, nagy cipőben várakozott, hogy minél többen odaüljenek mellé, és fotózkodjanak vele. Arcát, de még a sapkája redőit is gondosan kidolgozták létrehozói, akik mint írták, nagy munka volt, de megérte. 

A hölgyek több ezer lájkot kaptak a Faebookon, miután feltöltötték róla a képet, a kommentek tanulsága szerint pedig sok kisgyerekes család meg is látogatta vasárnap délelőtt, hogy élőben is megcsodálják az alkotást. 

A hómanó vonásai sajnos óráról órára mosódtak össze, ahogyan olvadni kezdett, így nem tudott olyan tartós műalkotássá válni, mint például a Lapos homokjából nyáron kialakított krokodil, így is azonban sokaknak okozott örömöt. 

Bízunk benne, hogy a következő nagy havazáskor ismét lesz majd kedve valakinek egy hasonló, városi kabalává váló figurát megalkotni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában