Évértékelő

2022.01.27. 12:00

Kalandos év volt Zsombón

Ha egy szóval kellene összefoglalni 2021-et, akkor a kalandos szóval tenné azt Gyuris Zsolt, Zsombó polgármestere.

Munkatársunktól

Forrás: Kuklis István

Kalandos. Így foglalta össze egy szóval Zsombó 2021-es évét Gyuris Zsolt polgármester, majd bővebben kifejtette. – Egyrészt a járvány miatt, ami a mindennapjaink része, és sajnos voltak benne megrendítő pillanatok nálunk is, akárcsak máshol. Másrészt elég nagy beruházásdömpingben voltunk, és új pályázatokat készítettünk elő – mondta. 

– Egy település élete szempontjából nem annyira reflektorfényben lévő, de fontos mozzanat, hogy 2004 után elfogadtuk a falu településrendezési tervét, aminek kézzelfogható előnye is jelentkezik, például külterületen, a tanyavilágban, a mezőgazdasági övezetben lévő területek beépíthetősége 10 százalékra növekedett, ami egy előrelépés mindenkinek – kezdte a polgármester, majd egy szívéhez közel álló fejlesztést emelt ki. 

– Bővítenünk kellett a bölcsődét, ami egy alig több mint tízéves intézménynél je­lentős előrelépés, és egy település élete szempontjából talán még meghatározóbb, mint bármilyen más fejlesztés, mert ahol gyerek van, ott élet van. Örömteli, hogy tíz év alatt kinőttük, de szerencsére már induláskor is kicsit nagyobbat álmodtunk – fogalmazott. A Zsombói Bóbita Bölcsőde bővítése év végén zárult le, új csoportszobát alakítottak ki, bővítették a játszóudvart, csoportszobai kellékeket vásároltak. A bölcsődei férőhelyek száma 52-re nőtt, év elején indul a negyedik csoport. 

A polgármester kiemelte még a zsombói piac fejlesztésére a Vidékfejlesztési Programban nyert 100 milliós pályázati pénzt, amiből többek között új épületet húznak föl. – Ez az, ami a munkánk szép része, hogy létrehozunk valamit. Ami nem volt örömteli, de a kalandossághoz hozzátartozik, hogy közösségiház-igazgatót kellett választanunk, mert a korábbi igazgató távozott. 

– És egy kis bulvár a végére: egy 26 éves nagy fiú és öt lány után szeptember végén megszületett a legkisebb gyermekem, Hunor Benedek, aki él és virul. Mondhatom, hogy számomra magánéletileg is szépen alakulnak a dolgok, számomra ez volt a legfontosabb dolog 2021-ben – mondta. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában