Domaszék

2022.01.11. 10:37

Rögtönzött hütte és szánkódomb várta őket

A hétvégén ismét egy spontán közösségi esemény kerekedett Domaszéken, ezekből mostanában nincs hiány a településen. És igaz ez akkor is, ha néha azért van némi előre megfontolt tervszerűség is a történésekben.

K. A.

Forrás: DM

Szegeden és a környékbeli településeken is nagyon sokan örültek a frissen hulló és nem azonnal elolvadó hétvégi hónak, és ki is használták a lehetőséget. Sokan hóembert építettek, mások szánkóztak a töltésoldalban vagy bárhol, ahol lejtőt találtak. Vagy egyszerűen húzták egymást, kedvesüket, gyereküket, unokájukat, a kisebb tesót. 

Teát és forralt bort is fogyaszthattak a szánkózók vasárnap Domaszéken. Sziráki Krisztián polgármester néhány képviselőtársával összefogva úgy döntött, kihasználják a behavazott hétvégét és a futballpálya mellé kitelepülve egy kis melegítőitallal kínálják azokat, akik arra járnak. 

Látogatóban pedig nem volt hiány, a futballpálya melletti „kiemelkedés” kiváló szánkódombnak bizonyult. A szülők gyermekeikkel egymás után érkeztek a nap folyamán, és próbálták ki együtt szánjaikat, vagy éppen felügyelték a kicsik csúszkálását. 

A hóból és ameleg itlból sem fogytak ki. 

Forrás: DM

Az időnként megfogyatkozó hóréteg sem jelentett akadályt, hiszen a kint lévők együttesen ragadtak hólapátot, és töltötték fel friss hóval folyamatosan a szánkópályát, hogy a gyermekek minél tovább élvezhessék az egészséges téli testmozgást. 

A polgármester az esemény végeztével megköszönte a résztvevőnek és mindenkinek, aki valamilyen formában segédkezett, hogy ismét egy spontán helyi esemény kerekedett Domaszéken. 

– Ezekre nagy szükség van, hogy összetarthassuk a közösségünket – fogalmazott. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában