Szegedi hírek

2022.02.15. 14:53

Maszkot és kesztyűt kaptak a csecsemők megmentői

5 ezer FFP2-es maszkot és 5 ezer gumikesztyűt adott át kedden Karkas Mihály, a makói Givaudan Hungary Kft. ügyvezetője a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványnak, amelyet ezen felül pénzadománnyal is támogatott.

10 ezer védőeszközt kaptak az újszülött életmentők a makói Givaudan-tól. Fotó: Török János

Karkas Mihály elmondta, cégük tavaly kezdte meg azt az 5 éves gazdasági ciklust, melyben az üzletbővülés mellett a fenntarthatóságra és a körülöttük élő közösségek támogatására is kiemelt hangsúlyt fektetnek. Hozzátette, ennek részeként vették fel a kapcsolatot az alapítvánnyal, amely nemes feladatot végez, a szolgálat munkatársai szabadidejüket feláldozva végzik a mentést, és a teljes dél-alföldi régióban, tehát Makón is segítenek a bajbajutottakon. Ezeket a szempontokat, értékeket figyelembe véve döntöttek úgy, hogy támogatják az alapítványt – jegyezte meg.

 

Az átadót követően Pintér Gábor, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány ügyvezetője arról beszélt, hogy naponta átlagosan 3 gyermek mentését végzik, így egy nap alatt 50 maszkot és kesztyűt használnak el, ugyanis a mentés előkészítésekor, a gyermek átvételekor és átadásakor, valamint a csecsemő szállításakor is használniuk kell ezeket. Éppen ezért örülnek nagyon a mostani felajánlásnak, mely által biztosítottak a 24 órában dolgozó 4 fős csapatnak a szükséges védőeszközök – tette hozzá.

 

Pintér Gábor jelezte, az alapítvány minden ilyen jellegű felajánlást szívesen fogad, valamint az adó 1 százalékból származó felajánlást, és a bankszámlára utalt támogatást is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában