Helyi közélet

2022.02.16. 18:05

Új csarnokot épít a makói Váll-ker

Fotó: Szabó Imre

Új, 5400 négyzetméteres, a legkorszerűbb gépekkel felszerelt csarnokot épít Honvéd utcai telephelyén a Váll-Ker Kft. – hangzott el a teljes egészében hazai, makói tulajdonú, kandallóiról Európa-szerte ismert vállalkozás szerdai sajtótájékoztatóján. 

 

Nagy Mihály ügyvezető azt mondta, a tavalyi év nem volt egyszerű számukra, hiszen a termelést hátráltatta a járvány, a beszállítási nehézségek és az alapanyagárak drasztikus emelkedése is. Ennek ellenére sikeres volt az esztendő, hiszen fejlesztették a hatékonyságot, a vevői elégedettséget, és 40 százalékkal tudták növelni a bevételeiket. 

 

Arra számítanak, hogy a kereslet a szigorodó környezetvédelmi előírások miatt tovább növekszik: tavaly 30 ezer kandallót gyártottak, idén eddig 49 ezerre van megrendelés. Ehhez kell az új csarnok, ahol 30 ezer kandallót tudnak majd legyártani évente. Várhatóan az év végére kész lesz, és a jövő év elején már termel is, 250 embernek munkát adva. A beruházás 3 milliárd forintba kerül, amelyhez 1,5 milliárdos támogatást kaptak a kormánytól.

 

Új fejlesztésével nagyvállalattá válhat a makói Váll-Ker. Fotó: Szabó Imre

Lázár János, a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett: a Váll-Ker a város legnagyobb munkaadóinak egyike, folyamatosan növekszik, és ő fontos személyes célkitűzésének tartja, hogy száz év hátrányos megkülönböztetését leküzdve sok helyen legyenek ipari-gazdasági centrumok a fővároson kívül. 

 

Ebben fontos tartalékok lehetnek az olyan határmenti térségek, mint a makói. Emlékeztetett, másfél éve Palkovics László miniszter az akkori csarnokavató alkalmával javasolta, hogy legyen még egy hasonló, amellyel a Váll-Ker nagyvállalattá válhat, méghozzá olyanná, amelyik képes világszínvonalon termelni. 

 

– Az új munkahelyek akár a Continentalnál elbocsájtottak számára is lehetőséget jelenthetnek – jegyezte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában