Szegedi hírek

2022.03.08. 15:13

Elkezdődött a nyolcadik pénzügyi és vállalkozói témahét

Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár rendhagyó tanórájával kezdődött kedden Szegeden, az SZTE gyakorlógimnáziumában, a nyolcadik pénzügyi és vállalkozói témahét, a Pénz7. Balogh László szerint csapdák, kockázatok mindig vannak, de a pénzügyi világtól nem félni kell, ha valaki kicsit tájékozott, jártas ezen a területen, akkor ezeket el tudja kerülni.

Munkatársunktól

Fotó: Karnok Csaba

Elkezdődött kedden a nyolcadik Pénz7 pénzügyi és vállalkozói témahét. A pénzügyi tudatosságot és vállalkozói kompetenciákat fejlesztő programsorozatba csaknem ezer iskola mintegy 170 ezer diákja 450 önkéntes közreműködésével kapcsolódik be idén országszerte. Közéjük tartozik a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolája is, ahol Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár tartott kedden előadást a diákoknak.

Az előadás előtt elmondta, hogy a pénzügyi ismeretek legkönnyebben az iskolarendszeren keresztül, játékos, szórakoztató formában juttathatók el a diákoknak.

Szerinte a pénzügyi tudatosságra neveléssel elérhető, hogy takarékossággal és megfontolt döntésekkel a családok anyagi helyzete is javuljon, ez pedig a nemzetgazdaság szempontjából is hasznos.

A helyettes államtitkár arról is beszélt, hogy a pénzügyi világtól nem kell félni, ha valaki kicsit tájékozott, jártas ezen a területen, akkor ezeket el tudja kerülni. A rendhagyó tanórán pedig felhívta a fiatalok figyelmét, hogy legyenek bátrak információkat kérni pénzügyi szakemberektől. Nem kell ugyanis az első ajánlatot elfogadni, tervezni, tájékozódni kell a pénzügyekben is. A Pénzügyminisztérium egyben egy versenyt is hirdetett a középiskolásoknak ZsetON – Hangolódj a pénzügyekre! címmel. Ennek eredménye is, hogy a fiatalokat érdeklik a pénzügyi ismeretek, főleg azóta amióta a pénzügyi technológiák megjelentek a mobiltelefonokon és a számítógépeken is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában