A bevételből a háború elől menekülőket támogatják

2022.03.04. 15:26

Jótékonysági koncertet ad a Magyar Rádió Gyermekkórusa Makón

Már lehet kapni a támogatói jegyeket a Magyar Rádió Gyermekkórusának március 18-iki, makói jótékonysági koncertjére – hívta fel a figyelmet Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Szabó Imre

A koncert ingyenesen tekinthető meg, de aki vált az ezer, kétezer és ötezer forintos belépőkből, az a jegyárral a háború elől menekülőket támogatja, a pénzt a központilag meghirdetett nemzeti segélyprogramhoz továbbítja az önkormányzat a rendezvény másnapján. Emellett adománygyűjtő ládákat is kihelyeznek majd a hangversenynek otthont adó Hagymaházban. 

 

A jótékonysági koncertet a város önkormányzata és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány szervezi. A gyermekkórusról azt érdemes tudni, hogy a maga nemében a legszínvonalasabb az országban. Csaknem 80 éves múltra tekinthet vissza, több mint 30 lemeze jelent meg eddig, és a világ számos országában adott már koncertet, képviselve Magyarországot. A közalapítvány kuratóriumi elnökétől, Tiszlavicz Lászlótól az eseményt beharangozó városházi sajtótájékoztatón megtudtuk: nyolcvan fővel, zongora- és orgonakísérővel érkezik Makóra a kórus, a repertoárjuk pedig igen színes, így mindenki számára kínálnak zenei csemegéket. A koronavírus-járvány után ez lesz az első olyan komolyabb esemény, melyet meg tudtak szervezni a városban. 

 

A polgármester azt is elmondta, hogy a csütörtöki napon átutalták a Híd Kárpátaljáért Alapítványnak azt a 10 millió forintot, aminek az adományozásáról szerdai, rendkívüli ülésén döntött a makói képviselő-testület. Közben folyik azoknak az önkormányzati és egyházi ingatlanoknak a felmérése, amelyekben menekülteket tudnak majd átmenetileg elhelyezni. Elképzelhető, hogy akár százas nagyságrendben is érkezhetnek szállást keresők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában