Szegedi hírek

2022.03.22. 09:04

Nem akart jegyet venni, megütötte a villamosvezetőt

Vádat emeltek ellene.

delmagyar.hu

Illusztráció: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

A vádlott tavaly júliusban röviddel 10 óra után szállt fel az egyik szegedi villamosra jegy nélkül. A villamosvezető felszólította, hogy vegyen jegyet vagy szálljon le. A férfi erre nem reagált, majd a sértett megismételte felszólítását, melyre a gyanúsított válaszul ököllel, nagy erővel fejen ütötte. A gyanúsított ezt követően elszaladt, míg a sértettet szédülése miatt mentővel kórházba kellett szállítani. A gyanúsított a villamos vezetőnek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozott.

 

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt a férfivel szemben. Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolják. A vádiratában az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben 1 év 8 hónap szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt, amennyiben az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

 

A férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában