Szeged

2022.04.29. 12:00

A legjobb diákokat köszöntötték a Vedresben

A Szegedi Szakképzési Centrum hagyományteremtő céllal, állófogadással egybekötött ünnepséget szervezett csütörtök délután a Vedres István Technikum dísztermében. A rendezvényen a 2021/2022-es tanévben az országos szakmai-, közismereti- és sportversenyeken kiemelkedő eredményt elért diákokat és felkészítő tanáraikat köszöntötték.

Munkatársunktól

Diákokat és tanárokat köszöntöttek. Fotó: Kuklis István

Ezek a sikerek egyaránt öregbítik iskoláink és a szakképzés hírnevét – mondta Erdélyi Margit. A centrum főigazgatója hozzátette, nem megyei, nem regiós, hanem országos versenyek első három helyezett diákjai és felkészítő tanáraik kaptak meghívást, ez 44 tanulót és 21 oktatót jelent.

Az első helyezett diákok egyszeri 50 ezer forintos ösztöndíjban részesültek, míg a másodikok 40, a harmadikok 30 ezret kaptak, adómentesen. Felkészítő tanáraikat bruttóban díjazták, sorrendben 70, 60, illetve 45 ezer forinttal.

Mindenkit nincs hely felsorolni, de a déris Zámbó Nándor, automatikai technikus, iskolatársa Nagy Gergő, mechatronikai technikus szakmában lett a legjobb, de Déribe jár Bogos Botond is, aki a Kick-Box Diákolimpián nem talált legyőzőre.

A kőrösys Muhel Marcell gépíró versenyen, Lalila Brúnó Botond 100 méteres gyorsúszásban lett a legjobb. Dezső Botond a vendéglátásszervező szakmában lett első, ő a Krúdyban tanul, a Vedresből Turzó Gábor történelemből végzett az élen.

Csapatban is születtek szép helyezések, a móravárosiak a Nosztalgia Fodrász Magyar Bajnokságon lettek elsők, Bodó Eszter, Cserny-Kuhn Fruzsina, Enyedi Viktória, Horesnyi Fanni és Horváth-Varga Krisztián tanulókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában