Helyi közélet

2022.04.21. 13:22

Megújulnak az óvodák játszóterei

Az utóbbi években fokozatosan szépültek meg a város óvodái, a teljes külső és belső felújításokat követően most az intézmények udvaraira került sor.

Együtt szépítették az udvart a szülők és az óvoda dolgozói. Fotó: Fő utcai Platánfa Óvoda

A fejlesztés eredményeként szebbé és biztonságosabbá válnak a játszóudvarok, a jó minőségű, korszerű játszó­eszközökön pedig kisebb a balesetek, sérülések veszélye is. Az eszközök megvásárlásához az önkormányzat nyújtott anyagi segítséget. 
 

A Csongrádi Óvodák Igazgatósága több intézményébe is új udvari játékok kerültek, amelyeket a gyerekek már birtokba is vehettek: a Bokrosi Napsugár Tagóvodába három játékot telepítettek, a Templom utcai Delfin Tagóvoda pedig egy mászógúlát kapott. A Fő utcai Platánfa Tagóvodába is új játékok érkeztek, a szülők és az óvoda dolgozói pedig a tavaszi szünetet kihasználva a virágládákat és a kerti padokat is felújították. 
 

A Bökényi Napraforgó Tag­óvoda önerőből és saját pályázatokból, szülői segítséggel szerzett be három új játékot, ezeket a gyerekek már a szünet előtt ki is próbálhatták. 
 

Az óvodai eszközbeszerzések mellett az önkormányzat jelenleg is dolgozik egy pályázat elő­­készítésén, aminek sikeressége esetén egy minden óvodát érintő, komplex, nagy mértékű fejlesztés kezdődhet meg. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában