Helyi közélet

2022.05.09. 11:38

Megvan az új palotai testület

A végleges, hivatalos eredmények szerint vasárnap a Csanádpalotán indult két független polgármesterjelölt közül Perneki László 1026 szavazatot kapott (73 százalék), az eddig hivatalban volt Debreczeni István pedig 374-et (27 százalék).

Szabó Imre

Fotó: Lázár János hivatalos Facebook oldala

A szavazásra jogosultak 59,76 százaléka, azaz 1420 fő járult az urnákhoz. Mindez azt jelenti, hogy időközi választáshoz képest viszonylag magas részvétellel, meggyőző arányban szavaztak bizalmat a palotaiak Perneki Lászlónak, illetve hogy Debreczeni István most kevesebb szavazatot kapott, mint amennyivel (490) 2019-ben elnyerte a polgármesteri tisztséget.

A valasztas.hu összesítése szerint a 6 tagú képviselő-testület tagjai az alábbiak lettek: Tóth László (875 szavazat), Kovács Gábor (845 szavazat), Takács János (831 szavazat), Túri Tamás Márk (623 szavazat), Bodzás István (567 szavazat), illetve Nyerges Mihály (565 szavazat). A képviselői helyekért eredetileg – mint megírtuk – 23-an jelentkeztek, de a visszalépések miatt végül 18-an mérkőztek meg. A testületbe nem jutott jelöltek között ott van Debreczeni István is, aki képviselő-jelöltként is megmérette magát, de a megszerzett 368 voks nem volt elég a mandátumhoz.

Az újonnan megválasztott csanádpalotai képviselők, illetve a polgármester első testületi ülésének, illetve az eskütételnek a napja még nincs kitűzve. Perneki László egyébként kérdésünkre azt mondta, hogy ellenfele nem gratulált neki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában