Vajda Attila mezére lehet licitálni

2022.06.08. 13:01

Kiülővel gazdagítaná a Horthy-fa környezetét

Munkatársunktól

Az emlékhely mellé kiülőt szeretnének. FOTÓ: KOVÁCS ERIKA

A helybeliek és a környéken élők, erdő- és vadgazdaságok, természetkedvelők összefogását kéri a Nagymágocson élő Rakonczai Imre, a Horthy Miklós Társaság tagja. Szeretné, ha a Lapistó felé vezető út mellett, Lajosszállás irányában álló Horthy-fához egy tetővel rendelkező kiülőt készíttethetnének. A terv megvalósításához körülbelül 250 ezer forintra lenne szükség. 

Az úgynevezett Horthy-fánál, ugyancsak Rakonczai Imre kezdeményezésére, 2016-ban a Horthy Miklós Társaság alakí­tott ki emlékhelyet Horváth Gyula helyi gazdálkodó támoga­tásával. Az idősek elbeszélése szerint a kormányzó, nagymágocsi látogatásaikor mindig onnan indult vadászatra. A régi erdőből már szinte csak az a 150-200 éves tölgyfa maradt. Az emléktáblát és a fát kis kerítés veszi körül, környezetébe virágokat ültettek, három padot is kihelyeztek, amelyek közül egyet valakik tönkretettek, majd el is loptak. 

Rakonczai Imre az elmúlt években főként egyedül tartotta rendben a fa környékét, ami bekerült a környék látványosságai közé. 

A nagymágocsi férfi most egy fedett kiülővel szeretné a Horthy-fa környezetét gazdagítani, hogy az arra járók megpihenhessenek ott, és védve legyenek az időjárás viszontagságaitól. A kiülő környékét gyógynövényekkel, citromfűvel, mentával, levendulával és édesgyökérrel tervezi körbeültetni. Aki szeretné támogatni az elképzelést, az a 50469374-10002333-00000000 számlaszámon teheti meg (Budapest Bank, számlatulajdonos Rakonczai Imre). Az adományozók nevét a kiülőn egy táblán is megörökítik majd. 

A Vitézi Rend Csongrád-Csanád, Békés megyei törzse egy jótékonysági árveréssel csatlakozott az akcióhoz. Vajda Attila olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok kenus aláírt mezére lehet licitálni július 5-éig, a kikiáltási ár 5000 forint. Az ajánlatokat a [email protected] e-mail-címre lehet elküldeni. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában