Helyi közélet

2022.06.28. 13:32

Nevet kaphat az épülő kézilabdacsarnok

M. A.

Hamarosan nevet választanak az épülő csarnoknak. Fotó: Majzik Attila

A Holt-Tisza-parton készül a város legújabb sportcsarnoka: a volt kertészeti telephelyen a tervek szerint egy több mint 1700 négyzetméter alapterületű épületet létesítenek, ahol a küzdőtéren zajló mérkőzéseket százötvenen nézhetik majd a nézőtérről. 

A kézilabda-munkacsarnok elsődlegesen az utánpótlás-­nevelést szolgálja, a Csongrádi Tigrisek Utánpótlás Kézilabda Egyesület és az NB II.-es felnőttcsapat otthona lesz, de a Bársony István mezőgazdasági középiskola diákjai is használhatják majd. A tervek szerint a létesítmény emellett egyéb sportrendezvények rendezésére is alkalmas lesz, de más, nem sportjellegű rendezvények megtartásához szükséges védőburkolat is a fejlesztés része. 

A Beruházási Ügynökség értesítése szerint az önkormányzat elnevezheti a jelenleg még név nélkül álló sportlétesítményt. A város javaslatát a Beruházási Ügynökség a véleményével együtt továbbítja majd a Nemzeti Sportközpontok Igazgatósága részére. Ott a beruházásért felelős minisztériummal és a Magyar Kézilabda Szövetséggel egyeztetnek, és ez alapján hozzák meg a döntést. 

A csarnok elnevezésére több javaslat született: a Csongrádi Kézilabda Csarnok, a Csongrádi Serházzugi Kézilabda Csarnok, a Csongrádi-Sport-Csarnok, a Tiszavirág Kézilabda Csarnok Csongrád és a Csongrádi Tigrisek Kézilabda Csarnok nevek közül kerül majd ki a létesítmény új neve. 

A témát csütörtöki ülésén vitatja meg a város képviselő-testülete, ahol döntenek is a kézilabdacsarnok elnevezéséről. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában