Az óvodára költi

2022.06.10. 13:28

Pert nyert a szegvári önkormányzattal szemben Gémes László

Kovács Erika

Kovács Erika

Gémes László az óvodának adta a pénzt, hogy játékot vásárolhassanak belőle. ARCHÍV FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

A szegvári önkormányzat elvesztette azt a pert, amit Gémes László, a település volt polgármestere, a megyei közgyűlés elnöke ellen indítottak földhasználati ügyben. Gémes Lászlónak az önkormányzat 83 695 forint perköltséget kellett, hogy kifizessen. Az összeget már megkapta, és 100 ezer forintra egészítette ki, amit a helyi óvodának adományozott játékvásárlásra. 

A szegvári önkormányzat azzal gyanúsított meg, hogy saját célra és ingyen használtam az önkormányzat egyik földjét, és ezzel kárt okoztam a településnek. A bíróság alaptalannak találta a keresetet, amit elutasítottak – mondta Gémes László. Az érintett területen a közmunkaprogramon belül olyan növényeket termesztettünk, amelyeket főként az óvoda konyhája használt fel – tette hozzá. 

Gémes László azt is mondta, a gépi munkákat, például a szántást, talajmegmunkálást, szervestrágyázást ő mint magánszemély, vagy a fia végezték el ingyen, a saját gépeikkel. Az öntözőberendezések szintén a saját tulajdonát képezték. A szerves trágyát sokszor egy helyi kft. biztosította, ugyancsak felajánlásból. 

2019-ben őszi árpával vetettem be a területet a saját költségemen. A terményt a Tűzköves Alapítványnak szántuk, amely számos eseményen ingyen lo­vagoltat, illetve lovastáborokat szervez. A szalmát a szerves trágyát biztosító kft.-nek adtuk volna oda. De az új polgármester bérbe adta a bevetett területet, amit a bérlő le is aratott. 

Gémes László elmondta, rend­őrségi feljelentést tett, később visszakapták a termést. 

Mivel a perköltség összege Szegvár költségvetéséből származik, a falu vagyona, úgy döntöttem, visszaadom a településnek. Miután kézhez kaptam a perköltséget, 100 ezer forintra kiegészítettem, és átutaltam az óvodai alapítványnak, hogy já­­tékokat vásároljanak belőle – fogalmazott a megyei közgyűlés elnöke. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában