Szegedi hírek

2022.06.11. 10:00

Szociális intézménnyé alakítanák át a régi iskolát

2011 óta kihasználatlanul áll a régi sárga iskola épülete Algyőn. Az önkormányzat korábban már pályázatot nyújtott be a felújítására, akkor szolgáltatóháznak alakították volna át, vagyis cégek bérelhettek volna ott irodákat, azonban nem nyertek forrást.

K. A. R.

425 millió forintra pályázik Algyő a TOP Pluszban. Fotó: Karnok Csaba

Molnár Áron polgármester lapunknak elmondta, most a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban pályáznak, hiszen a képviselő-testület terve az, hogy szociális intézménnyé építik át az iskolát. 

Tehát a jelenleg nagyobb családi házban működő Algyői Egyesített Szociális Intézményt költöztetnék át az egykori iskolába, hiszen ott sokkal jobb körülményeket tudnának biztosítani többek közt a családvédelmi és a gyermekvédelmi szolgáltatásoknak, valamint az éves szűrővizsgálatoknak is. 

Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

A településvezető kérdésünkre beszélt arról is, hogy saját erőből nem tudják felújítani az ingatlant, most az előzetes felmérések, tervezések alapján 425 millió forintra pályáznak a TOP Pluszban. A volt iskolát azonban úgy szeretnék renoválni, hogy a régi külsejét megőriznék, tehát belső szigetelést helyeznének fel, ahogyan korábban tették azt a polgármesteri hivatal korszerűsítésekor is. 

Az algyői képviselő-testület egyébként tavaly eladásra is meghirdette az épületet, akkor 76 millió forintra állapították meg a becsértékét, de ekkora ajánlatot senki sem tett. Molnár Áron megjegyezte, mindenáron nem szerettek volna megszabadulni az ingatlantól, ezért nem adták el. Később, az ajánlattételi idő után érkezett a becsértéknek megfelelő ajánlat, de addigra már úgy döntöttek a képviselők, hogy szociális intézménnyé alakítják át. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában