Szegedi hírek

2022.07.26. 17:20

Augusztusig szünetel a fekvőbeteg felvétel

Július 22-től augusztus elejéig szünetel az urológiai ellátás a Szegedi Tudományegyetemen a személyi feltételek átmeneti hiánya miatt – erről Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő számolt be a közösségi oldalán.

A járóbetegek és a jelenleg is bent fekvők ellátása zavartalan. Archív fotó: Török János SZTE Szent-györgyi Albert Klinikai központ Fotó: Török János TJ Délmagyarország DM

A bejegyzéséhez a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) határozatát is mellékelte, eszerint a Debreceni, a Pécsi és a Semmelweis Klinikai Központnak, valamint a gyulai, a bajai és az orosházi kórháznak kell fogadnia a szegedi klinikához tartozó betegeket, míg azok elhelyezésének koordinálásra az Országos Mentőszolgálatot jelölte ki a központ.

Az ellátás szüneteltetése kapcsán megkerestük a Szegedi Tudományegyetemet, az intézmény azt közölte, hogy már közzétettek egy betegtájékoztatót az Urológiai Klinika oldalán. Abban az áll, hogy betegség miatt átmenetileg, előreláthatóan augusztus elsejéig a fekvőbeteg felvétel. A járóbetegek és a jelenleg is bent fekvő betegek ellátása azonban zavartalan.

Az NNK határozatából egyébként kiderült az is, hogy a Kálvária sugárút 57. szám alatti klinikán 22 ágyon nincs ellátás július 22-e óta. A személyi feltétel hiányát a klinikai központ elnöke július 21-én, 18 órakor elektronikus úton jelezte az NNK felé, amely ezt követően határozott a szüneteltetésről és más intézmények kijelöléséről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában