Nincs tolongás

2022.07.05. 11:40

Már a mártélyiaknak is lehet városkártyájuk

Kovács Erika

A fürdőben is van lehetőség használni a kártyát. Archív Fotó: Kovács Erika

Mártélyiak is kiválthatják a vásárhelyi városkártyát, így döntött a közgyűlés. Sőt, bármely más önkormányzat is kezdeményezheti a csatlakozást a nem éppen népszerű kártyához. Mint kiderült ugyanis, jelenleg csak 650 érvényes kártyát tartanak számon a 44 ezres városban.

Mártély képviselő-testülete kezdeményezte a vásárhelyi kártyához való csatlakozást. A felnőttek 2000, a diákok 1000 forintért vásárolhatnak városkártyát, amivel ingyenes a közlekedés a Jovány buszon, ingyen lehet belépni az ifjúsági klubba, az emlékpontba, a Tornyai-múzeumba és a művelődési házba. A strandon pedig 5 megváltott jegy után a 6. ingyen jár.

Tavaly nyártól már a kutyáknak is lehet váltani fényképes városkártyát Vásárhelyen. Egy Kókusz nevű kutya lett az első négylábú kártyatulajdonos. Hogy a gazdája honnan szerzett tudomást a lehetőségről, nem tudni, mert a kutyakártyát azelőtt nem hirdette meg az önkormányzat sehol. Az eb 2024 januárjáig használhatja a kártyát a Jovány buszon szájkosárban és gazdakísérettel.

A múlt csütörtöki közgyűlésen Kis Andrea, jogköreitől megfosztott alpolgármester rákérdezett, jelenleg hány érvényes városkártya van Vásárhelyen. Márki-Zay Péter polgármester nem tudott válaszolni, néhány napirenddel később közölte az időközben beérkezett adatokat, amiből az derült ki, nincs tolongás a kártyákért. A regisztrált városkártyák száma összesen 1251, ebből mindössze 650-et hosszabbítottak meg 2022-re.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában