Szegedi hírek

2022.07.28. 19:22

Megyei celebek a Forbes-lista élén

Két Csongrád-Csanád megyei származású celeb is a Forbes-lista elején végzett idén, épphogy csak lemaradtak a dobogóról. Ördög Nóra és Kasza Tibi is elsősorban profi online jelenlétüknek köszönhetik erős énmárkájukat.

Fotó:Végh István/ MW

Idén kilencedjére készítette el a Forbes Magazin a magyar celebvilág legértékesebbjeinek listáját. Nagyjából 150 fős gyűjtésüket sajtómegjelenések, közösségi médiás aktivitásuk és követőszámuk alapján szűkítették 35 főre. 

Őket pedig hat tényező alapján vizsgálták: ismertség, láthatóság, kedveltség, hitelesség, pénztermelő képesség és online jelenlét voltak a mérőszámaik. Ezek mindegyikét egytől tízig pontozták, a kapott átlag lett az énmárkájuk értékét mutató index.

A metodika alapján 2022 legértékesebb magyar celebje Majka lett, aki tavalyhoz képest 4 helyet javított. Ő a második helyezett Sebestyén Balázst sajtóemlítésekkel, címlapszereplésekkel és az online metrikával előzte meg. 

Balázs egyébként továbbra is a legismertebb magyar celeb, amelyet meglehetősen sikeresen vált pénzre. Fő cége tavaly csaknem 320 millió forintos bevétellel működött. A bronzérmes Rúzsa Magdi lett. Tavaly az ő dalait játszották legtöbbször, a bulvárlapok rendszeres szereplője és az általa ajánlott termékeket is szívesen veszik.

A listán két Csongrád-Csanád megyei is szerepel. A mórahalmi származású Ördög Nóra a lista történetében másodszor csúszott le a dobogóról, amely elsősorban kevesebb sajtómegjelenésének volt köszönhető. Pedig ő az egyik legfoglalkoztatottabb magyar celeb: tévés munkái mellett rengeteg szponzorfelkérése is van. 

Tavalyi nagyjából 350 Instagram-posztjának harmada reklám volt, összesen 40 fizető partnert számoltak ezeknél össze. Ez idén a negyedik helyre volt elegendő. Őt követi az ötödik helyen a szegedi származású Kasza Tibi. TV2-s kolléganőjéhez hasonlóan ő is a közösségi médiában erős – olyannyira, hogy többmilliárdos eléréssel futnak a tőle származó és róla szóló Facebook-tartalmak. 

A felfokozott figyelmet egy saját márka kiépítésére fordította: étrendkiegészítőik és arcápoló termékeik is rendkívül keresettek, 2 milliárd forintos forgalmú cégükből feleségével csak tavaly 783 millió forintos osztalékot vettek fel.

A húszas lista további helyezettjei Istenes Bence, Hosszú Katinka, Rubint Réka, Fördős Zé, Liptai Claudia, Borbás Marcsi, Tóth Gabi, Palvin Barbi, Szabó Zsófi, Lékai-Kiss Ramóna, Rácz Jenő, Till Attila, Schobert Norbert, D. Tóth Kriszta és Csobot Adél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában