Szeged

2022.08.11. 15:20

Villanyrendőrök üzemeltetésére keresnek vállalkozót

S. Z.

Nem biztos, hogy rohanni fognak a jelzőlámák javításával. Fotó: Török János

Huszonhat útkereszteződés forgalmát irányító, összesen 21 darab forgalomirányító berendezés üzemeltetési- és karbantartási munkáinak elvégzésére írt ki pályázatot Szeged Város Önkormányzata. A nyertesnek ki kell javítania, ha esetleg elromlik egy jelzőlámpa, de tulajdonképpen mindent meg kell csinálnia majd, ami a jelzőlámpákkal kapcsolatos. A nyertes dolga lesz például az égőcsere, de a lámpafejek letörölgetése is időnként. Beleírták a pályázatba azt is, hogy az önkormányzat egyszer módosíthatja 10 százalékkal a berendezések számát.

A javítási időt viszont nem fogják elkapkodni. Az elvárás csupán annyi, hogy ha a nappali üzemeltetési időben – ami reggel 6 órától este 10-ig tart – keletkezik a hiba, azt minimum egy, maximum két nap alatt ki kell javítani.

Ha sikerül eredményesen pályáztatni, akkor az új vállalkozónak idén december 1-től 2024. szeptember 30-ig kell karbantartani a szegedi jelzőlámpákat. A szerződésben egyébként fel is sorolják, hogy hol kell majd dolgozni a vállalkozónak. Az ő felelőssége lesz többek között a Tisza Lajos körút József Attila és Kossuth Lajos sugárúti kereszteződésében lévő jelzőlámpák üzemeltetése. De például a Híd utcai és a Boldogasszony sugárúti lámpák kezelése is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában