Szegedi hírek

2022.09.23. 11:22

Emléket állítanak Pick Márknak

Éppen 135 évvel ezelőtt, 1887-ben kezdte meg működését Pick Márk első saját tulajdonú, gőzgéppel hajtott ipartelepe Szegeden.

delmagyar.hu

A Gutenberg utca 12. szám alatt, ahol jelenleg a Szent János Hotel üzemel, annak idején viszont itt készült először gép segítségével szalámi. Az épületnél szeptember 30-án 11 órakor emléktáblát avatnak Felletár Zsolt ipartörténeti kutató kezdeményezésére, a Csongrád Megyei Honismereti Egyesület szervezésében.

Lapunknak Felletár Zsolt elmondta, az ünnepségen azok mondanak majd beszédet, akik hozzájárultak az emléktábla elkészültéhez és leleplezéséhez, így Takács István, a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatója, Holubán Csilla, Szegedi Járási Hivatal vezetője és Marjanucz László, a Csongrád Megyei Honismereti Egyesület elnöke.

Jelezte, szeptember 30. valójában egy Pick Márk nap lesz, hiszen a táblaavatást követően délután 3 órától előadásokat tartanak a Somogyi-könyvtár első emeleti előadójában. Itt Takács István, a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatója a cég jelenéről és jövőjéről, valamint a folyamatban lévő fejlesztésükről számol be, míg Éder Tamás, a Bonafarm Zrt. vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója a magyar élelmiszeripar jelenéről és jövőjéről ad majd számot. Mindemellett pedig Felletár Zsolt is előad majd, ő a 135 évvel ezelőtt történtekről beszél a hallgatóságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában