Helyi közélet

2022.09.03. 15:37

Gazdiknak kínálnak ivartalanítási támogatást

Munkatársunktól

Fotó: Huszár Gábor

Az Orpheus Állatvédő Egyesület közleményben hívta fel az állattartók figyelmét arra, hogy támogatás igényelhető  kisállatok ivartalanítására. Kiemelték, hazánkban sokkal több állatot szaporítanak, mint amennyi felelős gazda van, ez is oka, hogy a kóborrá váló állatok száma nem csökken. A felelőtlen állapotoknak, a gazdátlan kutya és macska egyedszámának csökkentésére ivartalanítással van esély. Az Orpheus Állatvédő Egyesület háromszáz állat ivartalanítását támogatja. 

Seres Zoltán, az egyesület vezetője kiemelte, évek óta szélmalomharcot vívnak az állatvédők a felelős állattartásért. Legfőképpen a falvakban, illetve a városok külső területein szaporodhatnak szabadon az állatok. Az állatmenhelyek, a gyepmesteri telepek nehezen működnek. Ráadásul 2022 év elejétől az állatok szaporítása egyébként is büntethető cselekmény.

A támogatást az alacsony jövedelemmel rendelkezők, a nyugdíjasok, az állataikat udvaron tartók kérhetik. Jelentkezni november 10-éig a 20/929-8181-es telefonszámon, munkanapokon 9-11 óra között név, pontos cím, e-mail megadásával lehet. A támogatásról bővebben a www.zug.hu oldalon lehet informálódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában