Legyen tánc

2022.09.25. 16:23

Nagy Táncválasztó az Agórában

Vasárnap is megtelt a Szent-Györgyi Albert Agóra. A Táncpedagógusok Országos Szövetsége idén negyedik alkalommal rendezte meg a Nagy Táncválasztót Budapesten és 11 vidéki nagyvárosban, köztük Szegeden.

Arany T. János

Fotó: DM archív

Fotó: Karnok Csaba

A „Válaszd a táncot! Válassz egy táncot!” szlogennel meghirdetett program célja, hogy az ingyenes táncórákkal elérhetővé tegye a gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt és senior korosztályok számára a választás lehetőségét. A táncműfajok megismertetésén túl, fontos a tánc és a mozgás széles körben történő népszerűsítése, hogy minél többen a táncban találhassák meg az egészséges életmódhoz, a tudatos mozgáshoz és a közösségi élményhez vezető utat. A Nagy Táncválasztón workshopok, nyilvános táncórák és csaknem száz amatőr tánciskola, táncműhely és táncpedagógus várta a gyerekeket és családtagjaikat. 

Az érdeklődők ki is próbálhatták a táncórákat, a színes (bordó, sárga, kék, zöld) termekben szegedi és a környékbeli táncoktatók órái vártak mindenkit, de volt filmvetítés, kiállítás és kerekasztal-beszélgetés is. A színházteremben egész nap a szegedi és a környékbeli csoportok mutatkoztak be. Hogy is volt? címmel balettmesterekkel is beszélgettek a szervezők, majd az is szóba került egy másik beszélgetésen, hogy miért fontos a tánc az idősek egészségének megőrzésében. Azt pedig, hogy soha nem késő elkezdeni a szegedi Senior Line Dance csapat tagjai bizonyították be, akik amerikai country zenére táncoltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában