Identitáserősítés Zákányszéken

2022.09.23. 17:16

Turmix biciklire várt minden gyerek - fotók

A Mórahalmi Egészségfejlesztési Iroda saját készítésű turmix biciklije volt a legnépszerűbb programja a pénteki zákányszéki identitáserősítő rendezvénynek.

A. T. J.

Fotó:

Zákányszékre érkezett pénteken a Csongrád-Csanád Megyei identitás erősítése. A művelődési ház udvarát vidám gyerekzsivaj és tarhonyás hús illata lengte be. 

Az identitás közösséghez tartozást jelent, a közösségünket erősítjük ezzel a rendezvénnyel. Jó zákányszékinek lenni és jó ehhez a közösséghez tartozni. Ezt az érzésünket erősíti meg a megyei közgyűlés

 – mondta Matuszka Antal, a település polgármestere. 

A megyei identitás erősítésének a célja a közösségi, térségi identitás, a térséghez kötődés erősítése, ami hozzájárul a társadalmi kohézió és társadalmi befogadás, a térséghez való kötődés megerősítéséhez. Zákányszéken pénteken nagyon erős kötődések is születtek: Pőcze Tünde őrnagy, a Mórahalmi Rendőrös munkatársa megbilincselte az önként jelentkező gyerekeket. Egész nap helyi csoportok léptek föl, az óvodások és iskolások műsorát délután a nyugdíjasok produkciója követte.

Aki aláírta a jelenléti ívet, több, megyénkhez kötődő kiadványt is hazavihetett. Az egyik a megyei települések kincseit mutatja be, egy másik a megye ízeit. A harmadik kötet, a Pillanatképek az egykori Csongrád megye mindennapjaiból címet viseli, ami egy tematikus és rendkívül sokszínű válogatás Enyedi Zoltán fotóriporter hagyatékából.

A gyerekeket ez persze kevésbé érdekelte, annál inkább az a két különleges kerékpár, amit a Mórahalmi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai hoztak magukkal. 

Egyik kolléganőnk Budapesten látta, a másik kolléganőnk férje pedig elkészítette. Az első túl nagy lett, ezért készült egy kisebb, kisgyerekeknek való változata is a turmix biciklinek

 – mutatta Jobbágy Ildikó, az iroda munkatársa. A kerékpárokat úgy alakították át, hogy a pedálozás a kormány elé erősített turmixgépet hajtja. A gyerekek kerekezve készítették el maguknak az egészséges gyümölcsturmixot. Eper, banán, szilva és sütőtök közül választhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában